προφίλ εχεμύθεια citibank.com
sign on δελτία τύπου εταιρική κοινωνική ευθύνη επικοινωνία πίνακας πλοήγησης αρχική σελίδα
Δελτία 2014
Δελτία 2013
Δελτία 2012
Δελτία 2011
Δελτία 2010
Δελτία 2009
Βραβείο Δημοσιογραφικής Αριστείας
Δελτία Τύπου


 

Η CITI ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Η Citi συνεχίζει να αναπτύσσει την Τραπεζική Μεγάλων Επιχειρήσεων.

 

Αθήνα, 13 Ιουνίου 2014.

Η Citi υπέγραψε συμφωνία με την Alpha Bank για την πώληση της Λιανικής Τραπεζικής της στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της επιχείρησης έκδοσης καρτών Diners Club στην Ελλάδα «Diners Club Ελλάδος Α.Ε. Παροχής Πιστώσεων». Η πώληση περιλαμβάνει $ 0.6 Δις (ή € 0,43 Δις) σε μεικτά στοιχεία ενεργητικού, 480.000 πελάτες, $1.4 Δις (ή € 1,0 Δις) σε καταθέσεις και $ 0,54 Δις (ή € 0,4 Δις) υπόλοιπα πελατών σε κάρτες και δάνεια.  Οι περίπου 730 εργαζόμενοι της Λιανικής Τραπεζικής καθώς και τα δίκτυα των καταστημάτων της και ΑΤΜ θα μεταφερθούν στην Alpha Bank.  Η πώληση, που υπόκειται σε κανονιστικές εγκρίσεις, αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του 2014.

Η Citi Ελλάδας εφ’ εξής θα εστιάσει στην επέκταση των υπηρεσιών που προσφέρει σε Ελληνικές μεγάλες επιχειρήσεις, σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καθώς και σε πελάτες της ναυτιλίας, του private bank και του δημόσιου τομέα. Επίσης, η τράπεζα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις πολυεθνικές εταιρίες-πελάτες της που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Η πώληση αποτελεί ένα ακόμη βήμα της στρατηγικής της Citi να περιορίσει τις υπηρεσιακές μονάδες και τα χαρτοφυλάκια της Citi Holdings που δεν εντάσσονται στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της Citi, με οικονομικά ορθολογικό τρόπο.

 «Η απόφαση αποτελεί επέκταση της παγκόσμιας στρατηγικής της Citi να επικεντρώνει τους πόρους της όπου έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, το οποίο στην Ελλάδα είναι η τραπεζική μεγάλων επιχειρήσεων» δήλωσε ο Grant Carson, Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Ελλάδας. «Η Citi βρίσκεται στην Ελλάδα 50 χρόνια και σκοπεύει να επενδύσει στον Οργανισμό μας προκειμένου να εξυπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο τους εγχώριους και διεθνείς εταιρικούς μας πελάτες.  Πιστεύουμε ότι αυτή η συμφωνία αποτελεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους πελάτες μας της Λιανικής Τραπεζικής, τους συνεργάτες μας και τους εργαζομένους μας. Αναγνωρίζουμε τη συμβολή τους στην πλούσια κληρονομιά της Citi Ελλάδας και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία τους».

Μέχρι η συμφωνία αυτή να ολοκληρωθεί, οι πελάτες της Λιανικής Τραπεζικής της Citi θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους των συμβάσεών τους και μέσω όλων των σημείων εξυπηρέτησης πελατών της Citi.  Η Citi και η Alpha Bank θα συνεργαστούν προκειμένου να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η μεταφορά των λογαριασμών και πελατειακών σχέσεων των πελατών της Λιανικής Τραπεζικής της Citi και να διασφαλιστεί η διατήρηση του υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης που απολαμβάνουν μέχρι σήμερα.

To Institutional Clients Group της Citi ήταν σύμβουλος της Citi για αυτή τη συναλλαγή.


Σχετικά με τη Citi
Η Citigroup είναι μία κορυφαία παγκόσμια τράπεζα, με περίπου 200 εκατομμύρια πελάτες, με παρουσία και αρμοδιότητες σε περισσότερες από 160 χώρες.  Η Citigroup προσφέρει σε καταναλωτές, εταιρίες, κυβερνήσεις και οργανισμούς ένα ευρύ φάσμα οικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της λιανικής τραπεζικής, επενδυτικής τραπεζικής και μεγάλων επιχειρήσεων, χρηματιστηριακές υπηρεσίες, υπηρεσίες συναλλαγών και διαχείρισης περιουσίας.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.citigroup.com.

Certain statements in this release are “forward-looking statements” within the meaning of the U.S. Private Securities Litigation Reform Act of 1995.  These statements are based on management’s current expectations and are subject to uncertainty and changes in circumstances. These statements are not guarantees of future results or occurrences.  Actual results and capital and other financial condition may differ materially from those included in these statements due to a variety of factors, including the precautionary statements included in this release and those contained in Citigroup’s filings with the U.S. Securities and Exchange Commission, including without limitation the “Risk Factors” section of Citigroup’s 2013 Annual Report on Form 10-K. Any forward-looking statements made by or on behalf of Citigroup speak only as to the date they are made, and Citigroup does not undertake to update forward-looking statements to reflect the impact of circumstances or events that arise after the date the forward-looking statements were made.

Media Contacts:
Μανίνα Μενιδιάτη – Αθήνα – +30 210-818 6274
Φωτεινή Μπαμπανάρα (Hill&Knowlton) – +30 210-6281851, +30 694 8401149 / Μαρία Μαυρωνά  (Hill&Knowlton) – +30 210-6281808
Adam Castellani – Λονδίνο – +44 207 986 5608
Mark Costiglio – New York (212) 559-4114
Investors: Susan Kendall (212) 559-2718
Fixed Income Investors: Peter Kapp (212) 559-5091

 

 

 
ασφάλεια  | απασχόληση @ citibank  |  English

Citibank.gr


Εχεμύθεια
Όροι και επισημάνσεις
Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων Ηνωμένου Βασιλείου
© Copyright 2005 Citicorp

ΚΑΡΤΕΣ TΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ