προφίλ εχεμύθεια citibank.com
sign on δελτία τύπου εταιρική κοινωνική ευθύνη επικοινωνία πίνακας πλοήγησης αρχική σελίδα
Δελτία 2014
Δελτία 2013
Δελτία 2012
Δελτία 2011
Δελτία 2010
Δελτία 2009
Βραβείο Δημοσιογραφικής Αριστείας
Δελτία Τύπου


 

10 χρόνια «Οικονομία: γνώση... με αξία!» Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Citi για μαθητές του Δημοτικού.

Τα παιδιά πιστεύουν ότι η κρίση θα ξεπεραστεί με τη συνεργασία, την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη και με οδηγό το κοινό καλό.

 

Αθήνα, 10 Μαρτίου 2014.

H Citi γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την έναρξη του Προγράμματος Οικονομικής Εκπαίδευσης «Οικονομία: γνώση… με αξία!» που υλοποιεί σε δημοτικά σχολεία, σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Η επέτειος συμπίπτει και με τον εορτασμό των 50 χρόνων παρουσίας της Citi στην Ελλάδα.

Στόχος του προγράμματος της Citi είναι μέσω του δημιουργικού παιχνιδιού και των παιδαγωγικών μεθόδων που εφαρμόζει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, τα παιδιά να εξοικειωθούν με τις βασικές οικονομικές έννοιες που επηρεάζουν την καθημερινή τους ζωή, ώστε να εξελιχθούν σε ενημερωμένους πολίτες που διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα οικονομικά τους.

Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα έχει επισκεφθεί περισσότερες από 2.200 σχολικές τάξεις του Δημοτικού με τη συμμετοχή 58.000 μαθητών και 700 εργαζομένων της Citi, οι οποίοι υποστηρίζουν εθελοντικά την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία.
Τα φετινά προγράμματα για δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής ξεκίνησαν τον Ιανουάριο και θα διαρκέσουν μέχρι και τον Μάιο, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν συνολικά περίπου 4.000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων και καθηγητές.

Το πρόγραμμα για δεύτερη συνεχή φορά θα κορυφωθεί με έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Παιδικό Μουσείο στο τέλος της σχολικής χρονιάς και η οποία θα παρουσιάζει τα έργα των συμμετεχόντων μαθητών στο πρόγραμμα και τις ιδέες τους για την επίλυση επίκαιρων ζητημάτων που σχετίζονται με την οικονομία.

Από τα προγράμματα που υλοποιούνται προκύπτει ότι τα παιδιά είναι σήμερα, πολύ ευαισθητοποιημένα πάνω σε θέματα που αφορούν τα χρήματα και την οικονομική κρίση. Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές εφαρμογής του προγράμματος, οι μαθητές Α΄ & Β΄ Δημοτικού εμφανίζονται περισσότερο υπεύθυνοι ως προς τη διαχείριση και αξιοποίηση του εικονικού «προϋπολογισμού» που τους διατίθεται, οι μαθητές Γ΄ & Δ΄ Δημοτικού περισσότερο συνειδητοποιημένοι ως καταναλωτές και οι μαθητές Ε΄ & Στ΄ Δημοτικού πιο ευαισθητοποιημένοι σε προβλήματα της κοινωνίας μας και έτοιμοι να προτείνουν λύσεις αντιμετώπισής τους. Όσον αφορά στο πώς αντιλαμβάνονται τα παιδιά την κρίση, πιστεύουν ότι με τη συνεργασία, την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη και με οδηγό το κοινό καλό θα μπορέσει να ξεπεραστεί και να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Βάσει της αξιολόγησης του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, το 75% των μαθητών που λαμβάνουν μέρος στα Προγράμματα εξοικειώνονται με βασικές έννοιες της οικονομίας, μαθαίνουν να ιεραρχούν τις ανάγκες τους, να διαχειρίζονται τα χρήματά τους, κατανοούν τη σημασία της αποταμίευσης προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους, καθώς και να είναι σωστοί καταναλωτές. Παράλληλα, εξασκούνται στην ομαδική εργασία, στη διαπραγμάτευση και στην επίλυση προβλημάτων.


Για περισσότερες πληροφορίες:

Citi:
Μανίνα Μενιδιάτη: 210 8186274., maria.s.menidiati@citi.com       
Μαριλένα Μάκρη: 210 8186408, marilena.makri@citi.com 
Asset Ogilvy Public Relations:      
Ολυμπία Βαγιωνά: 210 66 60403, olympia.vagiona@assetogilvy.gr          
Μαριλένα Τσίρου: 210 66 60419, marillena.tsirou@assetogilvy.gr
Ελληνικό Παιδικό Μουσείο: www.hcm.gr

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ

H Citi στην Ελλάδα  
Η Citibank εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1964 αρχικά για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Ναυτιλιακού και του Τομέα των Μεγάλων Επιχειρήσεων (Corporate). Τη δεκαετία του ’80 ξεκίνησε η επέκταση στη Λιανική Τραπεζική. Σήμερα διατηρεί ηγετική θέση στη χώρα στους τομείς: Κάρτες, Citigold Personal Banking, Παγκόσμιες Υπηρεσίες Συναλλαγών, Θεματοφυλακή, Ανάδοχοι ελληνικών ομολόγων, Αγορές Συναλλάγματος, εμπορευμάτων και παραγώγων. Η Citibank διαθέτει 20 καταστήματα στην ελληνική αγορά.  Για επιπλέον πληροφορίες: www.citibank.gr
Citi
Η μητρική εταιρεία Citi αποτελεί μία τράπεζα παγκοσμίου βεληνεκούς και κύρους με 200 εκατομμύρια πελάτες και παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες. Η Citi παρέχει μία ευρεία σειρά χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της λιανικής τραπεζικής και των πιστωτικών, εταιρικών, επενδυτικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών θεματοφυλακής, παγκοσμίων συναλλαγών και διαχείρισης κεφαλαίου για ιδιώτες, εταιρείες, κυβερνήσεις και οργανισμούς. Για επιπλέον πληροφορίες: www.citigroup.com | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: http://blog.citigroup.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi
Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, κοινωφελούς χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα, με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν όλο τους το δυναμικό, ώστε να γίνουν πολίτες οι οποίοι με σεβασμό στην ατομικότητά τους θα αποκτήσουν και κοινωνική συνείδηση. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα αποτελούν για το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο τον κορμό της λειτουργίας του από τη στιγμή της ίδρυσής του. Είναι αποτέλεσμα διεπιστημονικής συνεργασίας και στηρίζονται στις ενεργητικές μεθόδους μάθησης. Σκοπός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου είναι η εξέλιξη των ικανοτήτων κάθε παιδιού ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή, την κριτική σκέψη, την πρωτοβουλία και τη δημιουργικότητα. Από το 1994, το Σωματείο λειτουργεί με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων το Παιδικό Μουσείο στην οδό Κυδαθηναίων 14, στην Πλάκα.

 

 

 
ασφάλεια  | απασχόληση @ citibank  |  English

Citibank.gr


Εχεμύθεια
Όροι και επισημάνσεις
Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων Ηνωμένου Βασιλείου
© Copyright 2005 Citicorp

ΚΑΡΤΕΣ TΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ