προφίλ εχεμύθεια citibank.com
sign on δελτία τύπου εταιρική κοινωνική ευθύνη επικοινωνία πίνακας πλοήγησης αρχική σελίδα
Δελτία 2014
Δελτία 2013
Δελτία 2012
Δελτία 2011
Δελτία 2010
Δελτία 2009
Βραβείο Δημοσιογραφικής Αριστείας
Δελτία Τύπου


 

Citibank Investment Forum V. Για 5η συνεχή χρονιά, η Citi Ελλάδας φιλοξενεί στην Αθήνα 7 κορυφαίους παγκόσμιους Επενδυτικούς Οίκους.

 

 

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2013.

H Citi Ελλάδας παρουσίασε για 5η συνεχή χρονιά τις απόψεις επτά κορυφαίων διεθνών Επενδυτικών Οίκων σε περισσότερους από 1.100 πελάτες του Citigold Personal Banking της Τράπεζας, την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.  

Στο 5ο Επενδυτικό Forum της Citi, οι πελάτες Citigold ενημερώθηκαν κατ’ αποκλειστικότητα για τις διεθνείς επενδύσεις και τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς από κορυφαία στελέχη των Επενδυτικών Οίκων BlackRock, Franklin Templeton, Invesco, JPMorgan, Pictet, Pioneer Investments, Schroders.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Valentin Valderrabano, Chief Operating Officer Consumer Bank της Citi Ελλάδας, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Για 5η συνεχόμενη χρονιά, η Citi αποδεικνύει το παγκόσμιο εύρος της Τράπεζας, συγκεντρώνοντας εκπροσώπους από τους μεγαλύτερους Επενδυτικούς Οίκους του κόσμου. Η Citi αποτελεί έναν ισχυρό και σταθερό οργανισμό χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και ένα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με την υψηλότερη κεφαλαιακή επάρκεια σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2013 υπήρξε μια χρονιά αναγνώρισης για τη CitiΕλλάδας που διακρίθηκε μεταξύ των υπολοίπων χωρών της περιφέρειας Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής ως ο καλύτερος πάροχος επενδυτικών υπηρεσιών, ενώ τον Νοέμβριο του 2013, κατέκτησε τον τίτλο του Καλύτερου Διανομέα Δομημένων Προϊόντων στην Ελλάδα από το περιοδικό Structured Products & Risk. Το τμήμα Διαχείρισης Περιουσίας έχει μία μακρά και επιτυχημένη παράδοση στη Citi και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά μας. Το Citigold «γεννήθηκε» στην Ελλάδα το 1994, καθώς η Ελλάδα υπήρξε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία εφαρμόστηκε αυτή η υπηρεσία, που παρέχει αποκλειστικούς συμβούλους περιουσίας στους πελάτες μας, έρευνα επενδύσεων και αναλύσεις, ανοιχτή αρχιτεκτονική επενδύσεων, καθώς και επενδυτικά προϊόντα  και υπηρεσίες παγκόσμιου βεληνεκούς».

Ο κ. Valderrabano αναφέρθηκε επίσης στην επέτειο των 50 χρόνων παρουσίας της Citi στην Ελλάδα, που συμπληρώνονται το 2014: «Είμαστε υπερήφανοι για την επέτειο των 50 χρόνων αδιάκοπης παρουσίας της Citiστη χώρα. Η Citi Ελλάδας ήταν και συνεχίζει να είναι η μεγαλύτερη ξένη τράπεζα στη χώρα και ανυπομονούμε να γιορτάσουμε την επέτειο των 50 χρόνων μαζί με τους πελάτες μας. Το 1964, η Citibankμε τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος στην Αθήνα, υπήρξε η πρώτη ξένη τράπεζα που άνοιξε κατάστημα στην Ελλάδα. Η παρουσία μας εισήγαγε καινοτόμες προτάσεις χρηματοδότησης προς τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα και τις μεγάλες επιχειρήσεις».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επενδυτές-πελάτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν οι παρουσιάσεις των 7 διεθνών Επενδυτικών Οίκων που διαθέτουν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα μέσω της Citibank, στο πλαίσιο της «Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής». Αξίζει να σημειωθεί ότι  πρώτη η Citibank εισήγαγε στην ελληνική αγορά το 2001 την έννοια της «ανοιχτής αρχιτεκτονικής», δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να κάνουν τις επιλογές τους μέσα από μια ευρεία σειρά επενδυτικών προϊόντων καταξιωμένων Επενδυτικών Οίκων από όλο τον κόσμο.

Παρουσιάζοντας τα Κρατικά Ομόλογα Υψηλής Διαβάθμισης, η Elsa Goldberg, Vice President και Senior Product Manager της Franklin Templeton, ανέφερε πως η παγκόσμια ρευστότητα παραμένει υψηλή, ενώ παρά τους φόβους που υπάρχουν για αύξηση των επιτοκίων, τυχόν αύξηση θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και όχι απότομα. Έτσι, εξακολουθούν να υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες στις ομολογιακές αγορές παγκοσμίως, όμως απαιτείται μεγαλύτερη επιλεκτικότητα, ιδίως στις Αναδυόμενες Αγορές, καθώς τα θεμελιώδη διαφέρουν αρκετά μεταξύ των επιμέρους χωρών. Τέλος, η Franklin Templeton εντοπίζει ευκαιρίες σε χώρες που προσφέρουν υψηλά διατραπεζικά επιτόκια ενώ παράλληλα έχουν και υποτιμημένα νομίσματα.

Ο David Greene, Client Portfolio Manager της Pioneer Investments, εστίασε στα Βραχυπρόθεσμα Εταιρικά Ομόλογα τονίζοντας πως η εποχή χαμηλών διακυμάνσεων αλλά και υψηλών αποδόσεων που χαρακτήριζε τις ομολογιακές αγορές τα τελευταία χρόνια φαίνεται να φτάνει στο τέλος της. Επίσης ανέφερε ότι η Pioneer πιστεύει ότι στο προσεχές μέλλον το κλίμα θα αντιστραφεί και κατά συνέπεια, οι επενδυτές θα πρέπει να βρουν καταφύγιο σε στρατηγικές που σχετίζονται με ομόλογα μικρότερης  διάρκειας ή σε στρατηγικές που έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν θετικές αποδόσεις ανεξάρτητα από το αν οι ομολογιακές αγορές κινούνται ανοδικά ή πτωτικά. 

Ο Andrea Argenti, Managing Director & Head of Retail Sales Italy της Blackrock, μιλώντας για τον κλάδο των μικτών χαρτοφυλακίων, ανέφερε πως οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς ευνοούν τις μετοχές έναντι των ομολόγων αφού χωρίς να είναι ιδιαίτερα φθηνές, οι μετοχές είναι πιο ελκυστικές από τα ομόλογα με όρους απόδοσης/κινδύνου. Ταυτόχρονα, η μεταβλητότητα στις μετοχές ενδέχεται να αυξηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι προκειμένου ο επενδυτής να έχει πετυχημένα αποτελέσματα θα ήταν χρήσιμο να επενδύσει σε μια ευέλικτη όσο και επιλεκτική επενδυτική στρατηγική, η οποία έχοντας μια μακροπρόθεσμη οπτική στις επενδύσεις, έχει στόχο να πετύχει μετοχικές αποδόσεις με χαμηλότερο ρίσκο.

Ο Joel Copp-Barton, European Equities Product Director από την Invesco, εστίασε στις Ευρωπαϊκές μετοχές λέγοντας πως η γενική τάση αποστροφής στον κίνδυνο που επικρατούσε στην Ευρώπη έχει δημιουργήσει μια σειρά από ελκυστικές ευκαιρίες στις μετοχικές αγορές ιδίως σε κλάδους όπως ο Χρηματο-οικονομικός και σε χώρες όπως η Ισπανία. Σύμφωνα με την Invesco, οι χαμηλές αρχικές αποτιμήσεις, οι οποίες αποτελούν καθοριστικό παράγοντα πρόβλεψης των μελλοντικών αποδόσεων, αλλά και οι ενέργειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το 2012 μέχρι και σήμερα, έχουν δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για επενδύσεις σε Ευρωπαϊκές μετοχές. 

Η Fiona Harris, Vice President & Client Portfolio Manager της JP Morgan Asset Management παρουσίασε τις Αμερικανικές μετοχές αναφέροντας πως έχουν αποδώσει αρκετά καλύτερα από το αναμενόμενο την τελευταία πενταετία, ενώ οι προοπτικές παραμένουν ευνοϊκές, κυρίως εξαιτίας της ισχυρής εταιρικής κερδοφορίας και του συνεχώς βελτιούμενου μακρο-οικονομικού περιβάλλοντος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με την JP Morgan Asset Management, παρά τις τυχόν βραχυπρόθεσμες αβεβαιότητες που δημιουργούν μεταβλητότητα στις αγορές, η επένδυση σε μετοχές υψηλής ποιότητας που παράγουν υψηλές ταμειακές ροές μπορεί να υπερ-αποδώσει. 

Ο Bruno Lippens, Senior Investment Manager από την Pictet, μιλώντας για τις Παγκόσμιες Μετοχές Υψηλής Μερισματικής Απόδοσης, τόνισε ότι στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από ασθενικούς ρυθμούς ανάπτυξης και υψηλά επίπεδα ιδιωτικών και κρατικών χρεών για τις ανεπτυγμένες οικονομίες, εξακολουθούν να προσελκύουν υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον οι επενδύσεις σε μετοχές υψηλής ποιότητας που μπορούν να προσφέρουν σταθερά και υψηλά μερίσματα και επιπλέον εμφανίζουν χαμηλότερη μεταβλητότητα σε σχέση με τον υπόλοιπο μετοχικό κλάδο.

Ο Thomas See, Head of Structured Fund Management της Schroders, αναφέρθηκε σε Σύνθετες Στρατηγικές Υψηλής Μερισματικής Απόδοσης λέγοντας ότι σε μια εποχή που είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραχθεί υψηλό εισόδημα από τις ομολογιακές αγορές χωρίς να αυξηθεί σημαντικά ο αναλαμβανόμενος επενδυτικός κίνδυνος, υπάρχει η δυνατότητα επίτευξης υψηλού και σταθερού εισοδήματος στις μετοχικές αγορές. Αυτό, σύμφωνα με τη Schroders μπορεί να επιτευχθεί υιοθετώντας μια σύνθετη στρατηγική, η οποία πέρα από την επένδυση σε μετοχές υψηλής μερισματικής απόδοσης, εκμεταλλεύεται επιπρόσθετα και τις δυνατότητες που υπάρχουν στην αγορά παραγώγων, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω το τελικό εισόδημα που λαμβάνει ετησίως ο επενδυτής.

Ο Άγγελος Καλλιπολίτης, Senior Vice President, επικεφαλής της ομάδας Investment Research & Advice του Consumer Bank Citi Ελλάδας, πραγματοποίησε μια επισκόπηση των σημαντικότερων οικονομικών εξελίξεων στις διεθνείς αγορές. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην τρέχουσα κατάσταση της Αμερικανικής Οικονομίας και στις τυχόν αρνητικές συνέπειες που θα μπορούσε να έχει ο τερματισμός των μη συμβατικών εργαλείων νομισματικής πολιτικής από την αμερικανική Fed, όπως για παράδειγμα την αύξηση της μεταβλητότητας στις παγκόσμιες μετοχικές αγορές. Επίσης, εστίασε στους προσφάτως χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης των αναδυόμενων αγορών και στις σημαντικές διαφοροποιήσεις που προκύπτουν μεταξύ των χωρών αυτών (π.χ. επιδείνωση οικονομικών συνθηκών στη Βραζιλία). Παράλληλα, ανέλυσε τις τελευταίες θετικότερες εξελίξεις γύρω από την κρίση χρέους της Ευρωζώνης, τονίζοντας τον θετικό ρόλο της Ε.Κ.Τ στην επαναφορά της επενδυτικής εμπιστοσύνης. Ακόμα, ο κ. Καλλιπολίτης αναφέρθηκε στα σημάδια βελτίωσης που παρατηρούνται στην ελληνική οικονομία στην παρούσα χρονική στιγμή, όπως είναι η δραστική μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος αλλά και η μείωση του ρυθμού πτώσης του ΑΕΠ. Επιπλέον, ανέπτυξε τις απόψεις των αναλυτών της Citi αναφορικά με την τρέχουσα τακτική κατανομής κεφαλαίων (tactical asset allocation) η οποία υιοθετεί θέσεις overweight στις μετοχές έναντι των ομολόγων, με τις μετοχές των ανεπτυγμένων αγορών (ιδίως στην Ευρώπη και στην Αμερική) να προτιμούνται έναντι των αναδυόμενων αγορών. Τέλος, σχετικά με τα ομόλογα, αναφέρθηκαν οι απόψεις των αναλυτών της Citi για θέσεις overweight στα εταιρικά ομόλογα χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης (High Yield bonds), επισημαίνοντας ότι η στρατηγική επένδυσης σε βραχυπρόθεσμα ομόλογα είναι δυνατόν να προστατέψει σε κάποιο βαθμό τους επενδυτές από τυχόν αύξηση της μεταβλητότητας στις ομολογιακές αγορές.

Το Citigold Personal Banking αποτελεί ένα σύνολο υπηρεσιών υψηλής ποιότητας που συνδυάζει διεθνείς προτάσεις συμβουλευτικών παροχών για τη διαχείριση της περιουσίας με την τεχνογνωσία της Citi, ενός από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς στον κόσμο, ανταμοιβή με ειδικές τιμές, παροχή υπηρεσιών και υποστήριξη σε όλο τον κόσμο, αποκλειστικά προνόμια και προτεραιότητα στην  εξυπηρέτηση. Το Citigold Personal Banking απευθύνεται σε πελάτες με συνολική τραπεζική σχέση τουλάχιστον 100.000 ευρώ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Οι πληροφορίες και οι απόψεις που περιλαμβάνονται στο παρόν έντυπο παρέχονται από την Citibank International plc, η οποία εποπτεύεται από την Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου (Financial Services Authority), την Τράπεζα της Ελλάδος και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. To παρόν έντυπο έχει πληροφοριακό και μόνο σκοπό και σε καµία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για αγορά, διακράτηση ή πώληση μετοχών ή άλλων κινητών αξιών. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, η Citibank δεν εγγυάται ούτε φέρει ευθύνη για την πληρότητα και ακρίβεια τους. Όλες οι εκφερόµενες απόψεις και εκτιμήσεις που αναφέρονται στο παρόν έντυπο αποτελούν προσωπικές απόψεις των αντίστοιχων αναλυτών, οι οποίοι απασχολούνται και αμείβονται από τις εταιρείες του ομίλου της Citigroup. Οι αναλυτές βεβαιώνουν ότι οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις ή απόψεις οι οποίες αναφέρονται από τους ίδιους στο παρόν δεν ήταν, είναι, και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι άµεσα ή έµµεσα συνδεδεμένες µε την καταβολή αμοιβής από τρίτον. Κατά την σύνταξη και δημοσίευση του παρόντος τηρήθηκαν οι εσωτερικοί κανονισμοί της Citibank για την πρόληψη και αποφυγή συγκρούσεων συμφερόντων. Η Citibank, επίσης, διαβεβαιώνει ότι συμμορφώνεται µε τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς για την χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών και την αποτροπή πράξεων χειραγώγησης της αγοράς.
Οι εκτιμήσεις που παρατίθενται σε αυτό το έντυπο πρέπει να διαβάζονται µε προσοχή. Οι τυχόν προβαλλόμενες επενδύσεις υπόκεινται σε κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης και ενδεχόμενης απώλειας του αρχικώς επενδυμένου κεφαλαίου. Οι επενδυτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι απόψεις και τυχόν εκτιμήσεις που αναφέρονται στο παρόν έντυπο επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες, όπως ενδεικτικά τον πληθωρισμό, το ύψος των επιτοκίων, το οικονομικό περιβάλλον, την κατάσταση της αγοράς και άλλα ειδικά εταιρικά γεγονότα. Οι επενδυτές πρέπει να αναζητήσουν ανεξάρτητη συμβουλευτική υποστήριξη πριν προβούν σε κάποια συναλλαγή, και να έχουν προσδιορίσει και κατανοήσει πλήρως τυχόν κινδύνους (άμεσους ή έμμεσους) που σχετίζονται με αυτά τα προϊόντα ή συναλλαγές, καθώς επίσης και κάθε άλλο νομικό, φορολογικό, λογιστικό ή άλλο ουσιώδη παράγοντα ώστε να επιβεβαιώσουν ότι είναι κατάλληλα για ένα πρόσωπο της δικής τους εμπειρίας, των δικών τους επενδυτικών στόχων, οικονομικών πόρων ή άλλων συναφών περιστάσεων ή κριτηρίων
Οι επενδυτές δεν πρέπει να εκλάβουν το παρόν ως παράγοντα διαμόρφωσης της επενδυτικής επιλογής τους.
Η αναφορά –στο παρόν– απόψεων  τρίτων επενδυτικών οίκων παρατίθεται για σκοπούς πληροφόρησης και μόνο και σε καμμία περίπτωση οι απόψεις αυτές δεν πρέπει να εκληφθούν ως προσφορά, συµβουλή ή προτροπή για αγορά, διακράτηση ή πώληση µετοχών ή άλλων κινητών αξιών. Οι απόψεις των τρίτων επενδυτικών οίκων ενδέχεται να μην συμφωνούν με τις απόψεις της Citi και δεν αποτελούν προτάσεις της Citi ή των θυγατρικών της.
Το έντυπο αυτό απευθύνεται μόνο σε επενδυτές και απαγορεύεται η αναπαραγωγή του, η αντιγραφή του, η επανεκτύπωσή του και η µετάδοσή του για οποιοδήποτε σκοπό χωρίς την άδεια του εκδότη του.

Τα επενδυτικά προϊόντα δεν είναι τραπεζικές καταθέσεις ή υποχρεώσεις της Citibank International plc ή των καταστημάτων και των συνδεδεμένων ή θυγατρικών εταιριών της, ούτε είναι εγγυημένα από αυτές (εκτός εάν ρητά και ειδικά ορίζεται το αντίθετο στην παρούσα), υπόκεινται σε επενδυτικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής απώλειας του αρχικού κεφαλαίου και δεν διασφαλίζονται από το Κράτος ή από κάποιο οργανισμό του.

 

 

 
ασφάλεια  | απασχόληση @ citibank  |  English

Citibank.gr


Εχεμύθεια
Όροι και επισημάνσεις
Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων Ηνωμένου Βασιλείου
© Copyright 2005 Citicorp

ΚΑΡΤΕΣ TΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ