προφίλ εχεμύθεια citibank.com
sign on δελτία τύπου εταιρική κοινωνική ευθύνη επικοινωνία πίνακας πλοήγησης αρχική σελίδα
Δελτία 2014
Δελτία 2013
Δελτία 2012
Δελτία 2011
Δελτία 2010
Δελτία 2009
Βραβείο Δημοσιογραφικής Αριστείας
Δελτία Τύπου


 

Diners Club Ελλάδος – UNICEF:
Γιόρτασαν 10 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας και κοινωνικής προσφοράς.

 

 

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2013.

Σε ειδική εκδήλωση γιορτάστηκε χθες η συμπλήρωση 10 χρόνων επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ του Diners Club Ελλάδος και της UNICEF, σηματοδοτώντας αντίστοιχα χρόνια κοινωνικής προσφοράς για την προστασία των παιδιών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF, κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Ελλάδος κ. Grant Carson απηύθυναν χαιρετιστήριες ομιλίες προς τους καλεσμένους πελάτες τoυ Diners Club και ευχαρίστησαν για τη συνεισφορά τους στο ανθρωπιστικό έργο της UNICEF μέσω των προϊόντων Diners Club.
Γνωστοί για το καλλιτεχνικό έργο αλλά και την ευαισθησία τους, η  καταξιωμένη αγαπητή ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα και ο διακεκριμένος πολυβραβευμένος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ετοίμασαν και παρουσίασαν ένα πρόγραμμα, ειδικά φτιαγμένο για τη βραδιά, που δημιούργησε πληθώρα συναισθημάτων με κυριότερα τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό. Να σημειώσουμε ότι η Φωτεινή Δάρρα είναι «Νονά της UNICEF» και έχει συμβάλλει κατ’ επανάληψη στο έργο της UNICEF στην Ελλάδα. Ο συνθέτης βρίσκεται κοντά στο έργο της UNICEF επί σειρά ετών.

Η υποστήριξη του Diners Club προς τη UNICEF περιλαμβάνει τρεις πυλώνες προσφοράς:
-Τον εμβολιασμό των παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες: Ήδη, σε περισσότερα από 14.000.000 παιδιά και μέσω της κάρτας Diners Club UNICEF έχουν προσφερθεί εμβόλια κατά της ιλαράς. Η ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού πραγματοποιείται με την προσφορά 0,5% της αξίας της συναλλαγής με κάθε χρήση της κάρτας Diners Club, χωρίς την επιβάρυνση του κατόχου της κάρτας.
- Το πρόγραμμα «Συμβάλλω», που υλοποιείται από το 2010 και ενισχύει το πρόγραμμα της UNICEF για την παροχή ιατρικής και εκπαιδευτικής βοήθειας προς τα παιδιά προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην υγεία και στην εκπαίδευση. Η προσφορά γίνεται μέσω μιας μηνιαίας πάγιας εντολής €5 ή €10, από τους κατόχους των καρτών Diners Club.
- Τη δωρεά σχολικών ειδών: Κάθε χρόνο από την αρχή του Προγράμματος «Συμβάλλω», το Diners Club δωρίζει σχολικά είδη UNICEF σε παιδιά από ιδρύματα παιδικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά, μόνο το 2013 προσφέρθηκαν σχολικά είδη σε 26 ιδρύματα παιδικής προστασίας. Με τον τρόπο αυτό το πρόγραμμα ενισχύει παράλληλα το έργο των ιδρυμάτων για τα παιδιά στην Ελλάδα, αλλά και το έργο της UNICEF για την πρόσβαση στην εκπαίδευση και την ιατρική περίθαλψη για τα παιδιά των αναπτυσσόμενων χωρών.

Ο κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF δήλωσε: «Ο Εμβολιασμός αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και παράλληλα από τις πιο επιτυχημένες παρεμβάσεις της UNICEF στη δημόσια υγεία.

Το Diners Club Ελλάδος, πιστός σύμμαχος τα τελευταία 10 χρόνια στο έργο της UNICEF για την προστασία των παιδιών, έχει εξασφαλίσει τον εμβολιασμό εκατομμυρίων παιδιών.  Η συνεργασία αυτή τοποθετεί το Diners Club Ελλάδος στις πρώτες θέσεις των κοινωνικά ευαισθητοποιημένων εταιριών, παγκοσμίως, γεγονός που τιμά τη χώρα μας και τους ανθρώπους που στήριξαν τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Εγώ προσωπικά, η UNICEF και τα παιδιά ευχαριστούμε το Diners Club Ελλάδος για την αμέριστη υποστήριξή του στις δράσεις μας, για την ενίσχυση παράλληλων εκστρατειών για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, αλλά και για την υποστήριξη δράσεων σε τοπικό επίπεδο, όπως την προσφορά σχολικής ύλης σε μικρούς μαθητές σε Ιδρύματα παιδικής προστασίας στην Ελλάδα. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας αυτή θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί. Δεσμεύομαι προσωπικά να συνεχίσουμε μαζί με το Diners Club Ελλάδος την προσπάθεια για τη στήριξη και την προστασία των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο, που αυτούς τους δύσκολους καιρούς έχουν περισσότερο την ανάγκη μας».

Ο κ. Grant Carson Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Ελλάδας δήλωσε: «Η κοινωνική δράση της Citi Ελλάδας αποτελεί σημαντικό και αναπόσπαστο τμήμα της συνολικής στρατηγικής της τράπεζας στη χώρα. Μέσω της συνεργασίας μας με τη UNICEF βοηθάμε  τα παιδιά, ως πολίτες του αύριο, να μεγαλώσουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον, και αυτό μας κάνει υπερήφανους. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη UNICEF Ελλάδος για την εποικοδομητική συνεργασία αλλά και τους πελάτες μας, χωρίς τους οποίους αυτή η δεκαετής προσφορά δεν θα μπορούσε να υπάρξει».

  

 

 
ασφάλεια  | απασχόληση @ citibank  |  English

Citibank.gr


Εχεμύθεια
Όροι και επισημάνσεις
Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων Ηνωμένου Βασιλείου
© Copyright 2005 Citicorp

ΚΑΡΤΕΣ TΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ