προφίλ εχεμύθεια citibank.com
sign on δελτία τύπου εταιρική κοινωνική ευθύνη επικοινωνία πίνακας πλοήγησης αρχική σελίδα
Δελτία 2014
Δελτία 2013
Δελτία 2012
Δελτία 2011
Δελτία 2010
Δελτία 2009
Βραβείο Δημοσιογραφικής Αριστείας
Δελτία Τύπου


 

FINANCIAL TIMES ΚΑΙ CITI ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΓΙΑ ΤΑ FT/CITI ΙNGENUITY AWARDS 2013.

 

 

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2013.

Οι Financial Times και η Citi ανακοίνωσαν τους φιναλίστ για τα ετήσια FT / Citi Ιngenuity Awards 2013 στο πλαίσιο του προγράμματος «Urban Ideas in Action», που δίνονται για δεύτερη φορά. Τα βραβεία έχουν ως στόχο να αναγνωρίσουν άτομα, ομάδες, οργανώσεις και κοινοτικές ομάδες που έχουν αναπτύξει πρωτοποριακές λύσεις για την αντιμετώπιση αστικών προκλήσεων προς όφελος των πόλεων, των πολιτών και των αστικών κοινοτήτων.
Φέτος, υποβλήθηκαν αιτήσεις από 44 χώρες και οι κριτές επέλεξαν τους φιναλίστ ανά περιοχή, με βάση τις πιο καινοτόμες λύσεις που θα επιτρέψουν την αστική πρόοδο σε όλο το εύρος της διοίκησης μιας πόλης, στα δίκτυα μεταφορών, στους τομείς ενέργειας και κοινής ωφέλειας, στην εκπαίδευση και στη διαχείριση των πόρων, τη στέγαση, την υγεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες, στις τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας, τις πλατφόρμες κοινοτικής δέσμευσης και συνεργασίας.

Κάθε περιφέρεια θα αναδείξει ένα νικητή και ο παγκόσμιος νικητής θα ανακοινωθεί στις 10 Δεκεμβρίου σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, όπου ο Edward Glaeser, ο Fred και η Eleanor Glimp,  καθηγητές Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, θα παραθέσουν την εναρκτήρια ομιλία.
«Οι φετινές συμμετοχές περιλαμβάνουν εμπνευσμένες και αποτελεσματικές λύσεις σε καίρια ζητήματα που ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες», δήλωσε ο Michael Skapinker, συντάκτης ειδικών εκθέσεων των Financial Times. «Όλο το εντυπωσιακό έργο που υπέβαλαν οι φιναλίστ έχει σημαντικές επιπτώσεις στις καινοτόμες λύσεις όσον αφορά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις σε παγκόσμιο επίπεδο».

«Οι απαιτήσεις των πόλεων, προκειμένου να προετοιμαστούν για ανάπτυξη και να είναι ανταγωνιστικές στην παγκόσμια οικονομία, είναι τεράστιες. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε σε θέση να βραβεύουμε εκείνους που καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις σε αστικά θέματα, οι οποίες συμβάλουν στην πρόοδο των κοινοτήτων τους και, σε δεύτερο επίπεδο, της κοινωνίας στο σύνολό της», δήλωσε ο Ed Skyler, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Global Public Affairs της Citi. "Οι φιναλίστ αποτελούν έμπνευση για εμάς καθώς εργαζόμαστε για να παρέχουμε, στα κορυφαία 150 αστικά κέντρα του κόσμου, την οικονομική στήριξη που χρειάζονται για να εκσυγχρονιστούν, να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργούν θέσεις εργασίας».

Η κριτική επιτροπή του 2013 περιλαμβάνει:

  • Τον Καθηγητή Abhijit Banerjee, Οικονομολόγο
  • Τον John Bowis, OBE, Επίτιμο Πρόεδρο, Health First Europe
  • Τον Sir Terry Farrell, CBE, International Architect & Design Champion and Director, Terry Farrell and Partners
  • Τον Edwin Heathcote, Κριτικό Αρχιτεκτονικής και Σχεδίου, Financial Times
  • Τον Bruno Lanvin, Εκτελεστικό Διευθυντή, Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Ανταγωνιστικότητας, INSEAD
  • Τη Janice Muthui, Διευθύντρια του Community Cooker Foundation, Νικήτρια του Παγκόσμιου Βραβείου Ευρηματικότητας FT/Citi 2012
  • Τον Καθηγητή Carlo Ratti, Ιταλό Αρχιτέκτονα και Μηχανικό
  • Την Καθηγήτρια Anne-Marie Slaughter, Πρόεδρο του New America Foundation
  • Τον Luanne Zurlo, Ιδρυτή και Πρόεδρο του Worldfund

Για περισσότερες πληροφορίες για τα Ιngenuity Awards FT/Citi, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ft.com/ingenuity ή ακολουθήστε το hashtag #FTCitiAwards.

 

ΟΙ ΦΙΝΑΛΙΣΤΣ ΓΙΑ ΤΑ FT/CITI INGENUITY AWARDS 2013

ΕΥΡΩΠΗ

3Space
Το 3Space είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα το Λονδίνο που λειτουργεί σε συνεργασία με ιδιοκτήτες και ενοικιαστές για να “ξεκλειδώσει” την αξία των κενών επαγγελματικών χώρων - καθιστώντας τα διαθέσιμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα σε άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, χωρίς χρέωση, για start-up προγράμματα προς όφελος της κοινότητας/κοινωνίας.

Το  3Space έχει επιτύχει, από το 2010, τη βραχυπρόθεσμη χρήση ακινήτων σε 45 κτήρια σε όλη τη Βρετανία, παρέχοντας χώρο σε 140 φιλανθρωπικές οργανώσεις, κοινοτικές ομάδες και επιχειρήσεις με κοινωνικό χαρακτήρα. Οι ιδιοκτήτες επωφελούνται από τη μειωμένη ασφάλιση, τη συντήρηση, τις τιμές για επαγγελματική στέγη και το κόστος ασφάλειας και έχουν ην δυνατότητα να ανακτήσουν τα ακίνητά τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

BIG - Bjarke Ingels Group 
Το Superkilen, σχεδιασμένο από τους Δανούς αρχιτέκτονες BIG, είναι ένα σύγχρονο πάρκο - με μονοπάτια για πεζούς και ποδηλάτες, καθώς και υπαίθριους χώρους αναψυχής - σε μια από τις φτωχότερες και εθνοτικά πολυπληθέστερες περιοχές της Κοπεγχάγης.

Το πάρκο είναι διαιρεμένο σε τρεις ζώνες και χρώματα - τη κόκκινη πλατεία, τη μαύρη αγορά και το πράσινο πάρκο. Έχοντας ως στόχο την ανάδειξη της πολυ-πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής, η BIG έχει συνεργαστεί με την τοπική κοινότητα για να μαζέψει έπιπλα, εξοπλισμό για παιχνίδι, γλυπτά και φωτισμό τα οποία προέρχονται από τις 62 χώρες από όπου κατάγονται οι κάτοικοι της περιοχής.

Το έργο βοήθησε στην ανάπλαση της περιοχής ενώνοντας τους κατοίκους κάτω από την ομπρέλα μιας παγκόσμιας γειτονιάς.

BlaBlaCar
Το BlaBlaCar, που εδρεύει στο Παρίσι, επιτρέπει στους οδηγούς που έχουν κενές θέσεις στα οχήματά τους να συνδεθούν με επιβάτες με στόχο να μοιραστούν μαζί υπεραστικά ταξίδια. Οι οδηγοί μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος και της εφαρμογής κινητού δημοσιεύσουν τη προγραμματισμένη διαδρομή. Οι επιβάτες μπορούν έτσι να αναζητήσουν διαθέσιμες προσφορές, και να επικοινωνήσουν με τον οδηγό της επιλογής τους.

Το BlaBlaCar προσφέρει μια σειρά από δυνατότητες που σκοπό έχουν τη δημιουργία μίας ασφαλούς, αξιόπιστης κοινότητας η οποία βασίζεται στην εμπιστοσύνη και την εύκολη σύνδεση οδηγών και επιβατών. Τα μέλη βαθμολογούν ο ένας τον άλλον έπειτα από το ταξίδι, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο εικόνα για το κάθε μέλος στην κοινότητα.

Προτρέποντας πάνω από 600.000 άτομα το μήνα να μοιραστούν υπεραστικά ταξίδια, σε δέκα χώρες σε όλη την Ευρώπη, το BlaBlaCar αυξάνει την αποδοτικότητα των οδικών μεταφορών, μειώνοντας συγχρόνως τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις.

Trees for Cities
Το Edible Playgrounds, ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από τη φιλανθρωπική οργάνωση Trees for Cities με έδρα το Λονδίνο, εμπλέκει παιδιά τα οποία φοιτούν σε σχολεία μέσα στις πόλεις, σε δραστηριότητες κηπουρικής επικεντρώνοντας στις θετικές πτυχές των φρέσκων τροφίμων. Η καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών στα προαύλια των σχολείων και παιδικές χαρές όχι μόνο επιτρέπει σε μη προνομιούχα παιδιά να έχουν πρόσβαση στις απολαύσεις της φύσης, αλλά συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και την κατανόηση της σχέσης ανάμεσα στη φύση και την υγιεινή διατροφή.

Το Edible Playgrounds διευκολύνει και ενισχύει επίσης τις τοπικές κοινότητες στο να μετατρέψουν τους εξωτερικούς τους χώρους, μέσα από «πράσινα» εργαστήρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε παιδιά σχολικής ηλικίας, ομάδες νέων και ενήλικες.

Το Edible Playgrounds,  προσφέρει μια πιθανή μακροπρόθεσμη λύση σε θέματα κακής διατροφής στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ παράλληλα εκπαιδεύει τους ανθρώπους να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής από μικρή ηλικία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με:

Ryann Gastwirth
Financial Times
T: + 1 917 551 5094
E: ryann.gastwirth@ft.com

Liz Fogarty
Citi
T: +1 212 559 0486
Λίγα λόγια για τους Financial Times:

Οι Financial Times, ένας από τους κορυφαίους ειδησεογραφικούς οργανισμούς στον τομέα της επιχειρηματικής ενημέρωσης παγκοσμίως, είναι διεθνώς αναγνωρισμένος για την εγκυρότητα, την ακεραιότητα και την ακρίβειά του. Προσφέροντας σημαντικές ειδήσεις, σχολιασμούς, δεδομένα και αναλύσεις για τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, η συνολική επί πληρωμή έντυπη και ψηφιακή κυκλοφορία των Financial Times ξεπερνά τα 600.000 φύλλα (πιστοποίηση της Deloitte, Q2 2013). Η κινητή τηλεφωνία είναι ένα ολοένα αυξανόμενης σημασίας κανάλι για τους FT, οδηγώντας σε πάνω από το ένα τρίτο του FT.com traffic και ένα τέταρτο των ψηφιακών συνδρομών. Τα προϊόντα εκπαίδευσης των FT σήμερα εξυπηρετούν 25 από τις 50 καλύτερες business schools παγκοσμίως.

Σχετικά με τη Citi:
Η μητρική εταιρεία Citi αποτελεί μία τράπεζα παγκοσμίου βεληνεκούς και κύρους με 200 εκατομμύρια πελάτες και παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες. H Citi παρέχει μία ευρεία σειρά χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της λιανικής τραπεζικής και των πιστωτικών, εταιρικών, επενδυτικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών θεματοφυλακής, παγκοσμίων συναλλαγών και διαχείρισης κεφαλαίου.

Για επιπλέον πληροφορίες: www.citigroup.com | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: http://new.citi.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία «Citi for Cities»:

Η πρωτοβουλία «Citi for Cities» αξιοποιεί τα καλύτερα στοιχεία της Citi ανά τον κόσμο με σκοπό την αύξηση της αποδοτικότητας των πόλεων, μέσω της παροχής χρηματοδότησης που διευκολύνει το εμπόριο και τον εκσυγχρονισμό και μέσω της αύξησης της πρόσβασης των πολιτών σε υπηρεσίες που προάγουν τη βιωσιμότητα και την ευημερία. Στόχος της Citi είναι η στήριξη των πόλεων για την επίτευξη των φιλοδοξιών τους σε βασικά οικοσυστήματα που τροφοδοτούν τις πόλεις, όπως η διοίκηση, οι οδικές και διαμετακομιστικές υποδομές, οι λιμένες εισόδου, η ενέργεια και οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, το περιβάλλον εργασίας και η εκπαίδευση, η υγεία και η ασφάλεια, αλλά και η ανανέωση και ανάπτυξη. Το εύρος των δραστηριοτήτων συμμετοχής της Citi στην αστική ζωή εκτείνεται στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τον χρηματοοικονομικό κλάδο, τους πολίτες και τις κοινότητες μέσα στις οποίες ζουν.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.citiforcities.com. 

 

 
ασφάλεια  | απασχόληση @ citibank  |  English

Citibank.gr


Εχεμύθεια
Όροι και επισημάνσεις
Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων Ηνωμένου Βασιλείου
© Copyright 2005 Citicorp

ΚΑΡΤΕΣ TΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ