προφίλ εχεμύθεια citibank.com
sign on δελτία τύπου εταιρική κοινωνική ευθύνη επικοινωνία πίνακας πλοήγησης αρχική σελίδα
Δελτία 2014
Δελτία 2013
Δελτία 2012
Δελτία 2011
Δελτία 2010
Δελτία 2009
Βραβείο Δημοσιογραφικής Αριστείας
Δελτία Τύπου


 

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων των 2ων Βραβείων Δημοσιογραφικής Αριστείας της Citi στην Ελλάδα.

 

 

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2013.

Η Citi απένειμε το Βραβείο Δημοσιογραφικής Αριστείας στον κ. Δημήτρη Πεφάνη, διευθυντή του in.gr και οικονομικό συντάκτη της εφημερίδας «Τα Νέα», στο πλαίσιο του σχετικού Διαγωνισμού, ο οποίος αποσκοπεί στην ενίσχυση της ποιοτικής δημοσιογραφίας και διεξάγεται για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα. Το έπαθλο είναι ένα Διεθνές Σεμινάριο Οικονομικής Δημοσιογραφίας 2 εβδομάδων στο Columbia Graduate School of Journalism της Νέας Υόρκης, με τη χορηγία της Citi.

Η απονομή του Αριστείου στον κο. Πεφάνη καθώς και του Επαίνου για τη διάκριση στο Διαγωνισμό στους κ.κ. Γιώργο Μανέττα/Ημερησία, Γιώργο Σαββάκη/euro2day πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Citi από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Citi Ελλάδος, κο Grant Carson, παρουσία δημοσιογράφων και της ελληνικής κριτικής επιτροπής.

Το Βραβείο Δημοσιογραφικής Αριστείας είναι ένας παγκόσμιος θεσμός της Citi με ιστορία 30 χρόνων που αποσκοπεί στην ενίσχυση της ποιοτικής δημοσιογραφίας, αναγνωρίζοντας την εξαιρετική οικονομική αρθρογραφία σε πολλές χώρες του παγκοσμίου δικτύου της Citi. Απευθύνεται σε δημοσιογράφους του οικονομικού και τραπεζικού ρεπορτάζ, οι οποίοι συμμετέχουν υποβάλλοντας ένα εκτενές άρθρο οικονομικού περιεχομένου που να έχει δημοσιευθεί την προηγούμενη χρονιά (δηλαδή το 2012).

Η Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Χρήστο Γκόρτσο, Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Νίκο Τραυλό, Πρύτανη ALBA Graduate Business School, Μαριάννα Μόσχου, Πρόεδρο ΕΛΕΠΑΠ και Citi Alumni, κ. Γιάννη Πλατσιδάκη, Managing Director Anangel Maritime Services Inc. και κ. Νίκο Λέανδρο, Αναπληρωτή Καθηγητή - Πρόεδρο Τμήματος Επικοινωνίας και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, βαθμολόγησε τα 9 άρθρα που υποβλήθηκαν στον Διαγωνισμό βάσει των εξής κριτηρίων:

  • Πρωτοτυπία στη σκέψη
  • Εισαγωγή σε νέες ιδέες και αντιλήψεις
  • Ανάλυση και κατανόηση του θέματος
  • Χρήση της ερευνητικής μεθόδου με ή χωρίς συνεντεύξεις
  • Αντίκτυπος στις συζητήσεις και/ή στη δράση που μπορεί να προκαλέσει το άρθρο

Στη συνέχεια, το διεθνώς αναγνωρισμένο Cοlumbia Graduate School of Journalism της Νέας Υόρκης ανέδειξε τον τελικό νικητή για το Διαγωνισμό στην Ελλάδα μεταξύ των 3 φιναλίστ, κ.κ. Γ. Μανέττα, Δ. Πεφάνη, και Γ. Σαββάκη, εξετάζοντας τη μετάφραση των 3 άρθρων στα αγγλικά, όπως είχαν υποβληθεί από τους συμμετέχοντες.

Το σεμινάριο στο Columbia προσφέρει στους 24 δημοσιογράφους που έχουν επιλεγεί από 22 χώρες που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με προσωπικότητες που ηγούνται της παγκόσμιας οικονομίας (διαμορφωτές πολιτικών και κανονισμών, εξέχουσες προσωπικότητες των ΗΠΑ από την επιχειρηματική κοινότητα, media, ακαδημαϊκοί) και να παρακολουθήσουν εντατικά εργαστήρια λογιστικής και οικονομίας. Μεταξύ των ομιλητών που έχουν συμμετάσχει σε παλαιότερα σεμινάρια είναι ο κάτοχος βραβείου Νόμπελ και καθηγητής του Columbia κ. Joseph Stiglitz, οι καθηγητές του Columbia κκ. R. Glenn Hubbard, Jagdish Bhagwati, Jeffrey Sachs, οι πρώην Πρόεδροι της FED ΝΥ, κκ. William McDonough και Timothy Geithner και o Πρέσβης κ. Felix Rohatyn.

Απονέμοντας τα βραβεία ο κ. Grant Carson, Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Eλλάδος, σχολίασε: «Πιστεύουμε πως η ποιοτική δημοσιογραφία είναι δείκτης πολιτισμού και συμβάλλει σε ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον που η Ελλάδα χρειάζεται και προσπαθεί να χτίσει παρά τις αντίξοες συνθήκες. Είναι σημαντικό για μας να είμαστε αρωγοί σε έναν τέτοιο σκοπό και να δώσουμε την ευκαιρία σε όλο και περισσότερους δημοσιογράφους να επωφεληθούν από το σεμινάριο που η Citi προσφέρει στο Columbia University».

  

 

 
ασφάλεια  | απασχόληση @ citibank  |  English

Citibank.gr


Εχεμύθεια
Όροι και επισημάνσεις
Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων Ηνωμένου Βασιλείου
© Copyright 2005 Citicorp

ΚΑΡΤΕΣ TΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ