προφίλ εχεμύθεια citibank.com
sign on δελτία τύπου εταιρική κοινωνική ευθύνη επικοινωνία πίνακας πλοήγησης αρχική σελίδα
Δελτία 2014
Δελτία 2013
Δελτία 2012
Δελτία 2011
Δελτία 2010
Δελτία 2009
Βραβείο Δημοσιογραφικής Αριστείας
Δελτία Τύπου


 

«Οικονομία: γνώση... με αξία!»:
Το Πρόγραμμα της Citi στα Δημοτικά για 9η συνεχή χρονιά.

 

 

Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2013.

Από τον Ιανουάριο και μέχρι το Μάιο του 2013 υλοποιείται για ένατη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα «Οικονομία: Γνώση... με αξία!» σε δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία της Αττικής, πάντα με την πρωτοβουλία και υποστήριξη της Citi και σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Στόχος του προγράμματος είναι μέσω του δημιουργικού παιχνιδιού, τα παιδιά να εξοικειωθούν με βασικές οικονομικές έννοιες που επηρεάζουν την καθημερινή τους ζωή, ώστε να εξελιχθούν σε ενημερωμένους πολίτες που διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα οικονομικά τους. Φέτος αναμένεται να συμμετάσχουν συνολικά περίπου 4.250 μαθητές Δημοτικών Σχολείων. Το πρόγραμμα για πρώτη φορά θα κορυφωθεί με έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στο τέλος της σχολικής χρονιάς και η οποία θα παρουσιάζει τα έργα των συμμετεχόντων μαθητών στο πρόγραμμα και τις ιδέες τους για την επίλυση επίκαιρων ζητημάτων που σχετίζονται με την οικονομία.

το πρόγραμμα «Οικονομία: Γνώση... με αξία!» είναι φέτος πιο επίκαιρο από ποτέ, όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, τα παιδιά εμφανίζονται πιο επηρεασμένα από καταστάσεις που βιώνουν μέσα στις οικογένειές τους ή στον περίγυρό τους, ενώ αντιλαμβάνονται πολύ καλύτερα έννοιες και οικονομικούς όρους που έχουν κατακλύσει την καθημερινότητα. Επίσης, οι πιο μικροί μαθητές εμφανίζονται πολύ περισσότερο συνειδητοποιημένοι στις «αγορές» που πραγματοποιούν και στην αξιοποίηση του εικονικού «προϋπολογισμού» που τους δίνεται να διαχειριστούν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος, ενώ οι μεγαλύτεροι μαθητές, οι οποίοι καλούνται να σχολιάσουν προβλήματα της κοινωνίας, εμφανίζονται πολύ πιο ευαισθητοποιημένοι και έτοιμοι να προτείνουν λύσεις αντιμετώπισής τους.

Παράλληλα, και οι εκπαιδευτικοί αγκαλιάζουν την προσφορά τέτοιων πρωτοβουλιών. Εκπαιδευτικός από δημοτικό σχολείο του Πειραιά που συμμετείχε στο πρόγραμμα τον Ιανουάριο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η παρουσίαση δωρεάν προγραμμάτων είναι ιδιαίτερα πολύτιμη βοήθεια για τα δημόσια δημοτικά σχολεία. Παρέχει εμπειρίες και ερεθίσματα σε παιδιά, τα οποία ίσως να μη μπορούσαν να συμμετάσχουν αν απαιτούταν κάποιο αντίτιμο».

Στα 8 χρόνια διεξαγωγής ζωής του έως σήμερα, το πρόγραμμα έχει επισκεφθεί περισσότερες από 2.000 σχολικές τάξεις του Δημοτικού με τη συμμετοχή 54.000 μαθητών και 550 εργαζομένων της Citi, οι οποίοι υποστηρίζουν εθελοντικά την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:
Citi:
Μανίνα Μενιδιάτη: 210 8186274., maria.s.menidiati@citi.com 
Μαριλένα Μάκρη: 210 8186408, marilena.makri@citi.com 
Asset Ogilvy:
Ολυμπία Βαγιωνά: 210 66 60403, olympia.vagiona@assetogilvy.gr
Μαρία Ηλιοπούλου: 210 66 60405, maria.iliopoulou@assetogilvy.gr
Ελληνικό Παιδικό Μουσείο: www.hcm.gr

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ

Η Citibank στην Ελλάδα
Η Citibank εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1964 αρχικά για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Ναυτιλιακού και του Τομέα των Μεγάλων Επιχειρήσεων (Corporate). Τη δεκαετία του ’80 ξεκίνησε η επέκταση στη Λιανική Τραπεζική.  Σήμερα διατηρεί ηγετική θέση στη χώρα στους τομείς: Κάρτες, Citigold Personal Banking, Παγκόσμιες Υπηρεσίες Συναλλαγών, Θεματοφυλακή, Ανάδοχοι ελληνικών ομολόγων, Αγορές Συναλλάγματος, εμπορευμάτων και παραγώγων.  H Citibank διαθέτει 21 καταστήματα στην ελληνική αγορά. Για επιπλέον πληροφορίες: www.citibank.gr 

Citi
Η μητρική εταιρεία Citi αποτελεί μία τράπεζα παγκοσμίου βεληνεκούς και κύρους με 200 εκατομμύρια πελάτες και παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες. H Citi παρέχει μία ευρεία σειρά χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της λιανικής τραπεζικής και των πιστωτικών, εταιρικών, επενδυτικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών θεματοφυλακής, παγκοσμίων συναλλαγών και διαχείρισης κεφαλαίου για ιδιώτες, εταιρείες, κυβερνήσεις και οργανισμούς. 
Για επιπλέον πληροφορίες:
www.citigroup.com , http://www.citigroup.com/citi/about/global_citizenship.html | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: http://new.citi.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, κοινωφελούς χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα, με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν όλο τους το δυναμικό, ώστε να γίνουν πολίτες οι οποίοι με σεβασμό στην ατομικότητά τους θα αποκτήσουν και κοινωνική συνείδηση. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα αποτελούν για το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο τον κορμό της λειτουργίας του από τη στιγμή της ίδρυσής του. Είναι αποτέλεσμα διεπιστημονικής συνεργασίας και στηρίζονται στις ενεργητικές μεθόδους μάθησης. Σκοπός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου είναι η εξέλιξη των ικανοτήτων κάθε παιδιού ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή, την κριτική σκέψη, την πρωτοβουλία και τη δημιουργικότητα. 

 

 
ασφάλεια  | απασχόληση @ citibank  |  English

Citibank.gr


Εχεμύθεια
Όροι και επισημάνσεις
Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων Ηνωμένου Βασιλείου
© Copyright 2005 Citicorp

ΚΑΡΤΕΣ TΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ