προφίλ εχεμύθεια citibank.com
sign on δελτία τύπου εταιρική κοινωνική ευθύνη επικοινωνία πίνακας πλοήγησης αρχική σελίδα
Δελτία 2014
Δελτία 2013
Δελτία 2012
Δελτία 2011
Δελτία 2010
Δελτία 2009
Βραβείο Δημοσιογραφικής Αριστείας
Δελτία Τύπου


 

Citibank Investment Forum ΙV.
7 Παγκόσμιοι Επενδυτικοί Οίκοι Μιλούν για τις Διεθνείς Επενδύσεις στην Αθήνα

 

Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2012.

H Citibank παρουσίασε για 4η συνεχή χρονιά τις απόψεις επτά κορυφαίων διεθνών Επενδυτικών Οίκων σε 1.000 πελάτες του Citigold Personal Banking της Citibank, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.

Στο 4ο Επενδυτικό Forum της Citibank, οι πελάτες Citigold ενημερώθηκαν κατ’ αποκλειστικότητα για τις διεθνείς επενδύσεις και τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς από κορυφαία στελέχη των Επενδυτικών Οίκων Invesco, JPMorgan, Franklin Templeton, Pioneer Investments, BlackRock, Schroders και Pictet.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Ελλάδας, κ. Grant Carson, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Το 2012 αποτελεί ορόσημο για τη Citi, καθώς είναι η επέτειος των 200 ετών από την ίδρυσή της. Η υποστήριξη της προόδου ήταν πάντα στο DNA της Citi:  Από το 1812 μέχρι σήμερα, η Citi έχει συμμετάσχει στη χρηματοδότηση έργων που άλλαξαν την πορεία της ιστορίας, όπως η εγκατάσταση του τηλεγραφικού δικτύου που συνέδεσε για πρώτη φορά την Ευρώπη με την Αμερική (1866), η διάνοιξη της Διώρυγας του Παναμά (1904), το πρώτο σούπερ τάνκερ στον κόσμο που ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση (1948), η ιδέα της μεταφοράς container με πλοίο. Προϊόντα και υπηρεσίες που είναι σήμερα κομμάτι της καθημερινότητάς μας, από το πρώτο ATM στη Νέα Υόρκη, μέχρι το phonebanking και το ηλεκτρονικό πορτοφόλι “Google Wallet” (2011 αποτελούν καινοτομίες της Citi.
Η Citi είναι μια παγκόσμια τράπεζα με παρουσία σε 100 χώρες και 1.000 πόλεις σε όλο τον κόσμο εξυπηρετώντας περισσότερους από 200 εκατομμύρια πελάτες.
Ειδικότερα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η Citi μπορεί να αξιοποιήσει τόσο την πολύτιμη εμπειρία των 200 ετών, όσο και τη διεθνή της τεχνογνωσία και παρουσία για να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στις σύγχρονες απαιτήσεις των πελατών της».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επενδυτές-πελάτες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν οι παρουσιάσεις των 7 διεθνών Επενδυτικών Οίκων που διαθέτουν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα μέσω της Citibank, στο πλαίσιο της «Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής», την οποία πρώτη η Citibank εισήγαγε στην ελληνική αγορά το 2001. Η έννοια της «Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής» αφορά στην δυνατότητα των πελατών της Citi να επιλέξουν μέσα από μια ευρεία σειρά επενδυτικών προϊόντων καταξιωμένων Επενδυτικών Οίκων από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων άνω των 350 Αμοιβαίων Κεφαλαίων, έχοντας πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές.

Παρουσιάζοντας τα Κρατικά Ομόλογα Υψηλής Διαβάθμισης, η Elsa Goldberg, Franklin Templeton Vice President, Senior Product Manager, τόνισε πως η επενδυτική αυτή κατηγορία προσφέρει ευκαιρίες, ιδιαίτερα στις αναδυόμενες αγορές. Επίσης ανέφερε ότι με τα επιτόκια των περισσοτέρων αναπτυγμένων αγορών σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, χρειάζεται να αναζητηθούν  προσεκτικά ευκαιρίες σε χώρες ανά τον κόσμο με ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη και ενδεχομένως υποτιμημένα νομίσματα για την επίτευξη ικανοποιητικών πραγματικών αποδόσεων.

Ο Michael Krautzberger, CFA, EFFAS, Managing Director, Chief Investment Officer & member of the board της BlackRock Asset Management Deutschland AG, εστίασε στις Ευρωπαϊκές Επενδύσεις Εισοδήματος και υποστήριξε ότι η κατηγορία των εταιρικών ομολόγων υψηλής πιστοληπτικής ικανότητας προσφέρει ευκαιρίες καθώς οι εν λόγω αγορές παραμένουν σχετικά υγιείς, με ισχυρούς ισολογισμούς και αποτιμήσεις που αντισταθμίζουν τον αναλαμβανόμενο πιστωτικό κίνδυνο. Σύμφωνα με τη Blackrock η διαφορά απόδοσης μεταξύ των εταιρικών και Γερμανικών κρατικών ομολόγων φαίνεται ελκυστική και η συγκεκριμένη επενδυτική κατηγορία θα εξακολουθήσει να αποδίδει καλά, καθώς φαίνεται πολύ πιθανό να διατηρηθούν οι συνθήκες χαμηλής ανάπτυξης και άρα η αναζήτηση ικανοποιητικών αποδόσεων να εξακολουθήσει να στηρίζεται στην εν λόγω επενδυτική κατηγορία.

Ο Robert Stewart, Managing Director, Client Portfolio Manager αντιπροσωπεύοντας το κλάδο  Emerging Market Debt and Currency της JPMorgan Asset Management ανέδειξε τα πλεονεκτήματα των Χαρτοφυλακίων Ομολόγων σε Αναδυόμενες Αγορές. Υποστήριξε πως οι αναδυόμενες οικονομίες έχουν εξέλθει από τις κρίσεις των τελευταίων 5 ετών και βρίσκονται πλέον σε πολύ καλύτερη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση συγκριτικά με τις ανεπτυγμένες. κατά συνέπεια τα ομόλογα που εκδίδουν παρουσιάζουν ελκυστικές αποδόσεις αντανακλώντας αυτή ακριβώς την πραγματικότητα και ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη κατηγορία παρουσιάζει ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο Paolo Paschetta, Head of Retail Distribution for Italy & Greece για την Pictet Asset Management, μίλησε για τις Παγκόσμιες Μετοχές Υψηλής Μερισματικής Απόδοσης, που παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον διότι δίνουν πρόσβαση στον επενδυτή σε παγκόσμιες εταιρείες με υγιείς ισολογισμούς και σταθερή ροή μερίσματος. Σύμφωνα με την Pictet Asset Management, αυτό σημαίνει ότι ο πελάτης επενδύοντας σε ένα Αμοιβαίο Κεφάλαιο με αυτά τα χαρακτηριστικά στοχεύει στη μελλοντική ανάπτυξη του επενδυμένου κεφαλαίου του, ενώ παράλληλα μπορεί να αποκτήσει μια σταθερή πηγή εισοδήματος μέσα από τη διανομή μερισμάτων.

Η Λυδία Μαλάκη, Director for Central Eastern Europe and the Mediterranean (CEEMED), της Schroders Investment Management, εστίασε στις Ευρωπαϊκές Μετοχές. Σύμφωνα με τη Schroders, η Ε.Ε. θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ύφεση και το 2013. Η εκπρόσωπος της Schroders υποστήριξε πως παρόλη την αβεβαιότητα και την έλλειψη των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων από τους Ευρωπαίους πολιτικούς συνεχίζουν να υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες, καθώς υπάρχουν επιχειρήσεις που κατέχουν ηγετική θέση στον κλάδο τους, με εύρωστη αύξηση εσόδων και αυξανόμενα ποσοστά κερδοφορίας κυρίως μέσα από την δραστηριοποίησή τους και την κατανάλωση των προϊόντων τους στις αναδυόμενες αγορές.

Ο Jesper Pedersen, SVP, Head of Client Portfolio Management & Marketing Communication, της Pioneer Investments, παρουσίασε τις επενδύσεις σε Εμπορεύματα και Αγαθά, αναφερόμενος στην πληθυσμιακή αύξηση, την εκβιομηχάνιση των αναδυόμενων αγορών και τις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες που τροφοδοτούν την παγκόσμια ζήτηση. Υποστήριξε πως, καθώς τα εμπορεύματα αποτελούν τις βασικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αγαθών, δημιουργείται μια άμεση συσχέτιση μεταξύ των τιμών των πρώτων υλών και των τιμών των αγαθών. κατά συνέπεια, οι επενδύσεις σε εμπορεύματα ενδέχεται να παρέχουν στους επενδυτές ευκαιρίες να ωφεληθούν από την ενδεχόμενη μακροπρόθεσμη άνοδο των τιμών τους και, σε κάποιο βαθμό, προστασία από την αύξηση του πληθωρισμού. Σύμφωνα με την Pioneer τα επίπεδα αποθεμάτων των εμπορευμάτων είναι παράγοντας-κλειδί και άρα τα εμπορεύματα με χαμηλά αποθέματα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποφέρουν υψηλές αποδόσεις στο μέλλον.

Ο Rhett Baughan, Manager of European Strategic Distributors for Invesco Continental Europe, αναφέρθηκε σε Καινοτόμες Στρατηγικές Μεικτών Χαρτοφυλακίων. Το επενδυτικό προϊόν που παρουσίασε ο εκπρόσωπος της Invesco υιοθετεί μια καινοτόμο στρατηγική που στοχεύει να κατανείμει την τοποθέτηση ανάμεσα σε μετοχές, ομόλογα και εμπορεύματα με τέτοιο τρόπο, ώστε η κάθε επενδυτική κατηγορία να συνεισφέρει σχετικά παρόμοιο επίπεδο ρίσκου στο χαρτοφυλάκιο. Αυτό ονομάζεται εξισορρόπηση ρίσκου. Ο εκπρόσωπος της Invesco ανέφερε πως σε μία περίοδο αυξημένης διακύμανσης και αβεβαιότητας, αυτή η προσέγγιση προσπαθεί να περιορίσει την επίπτωση που θα είχε η υπο-απόδοση μιας συγκεκριμένης κατηγορίας επένδυσης στην απόδοση του συνολικού χαρτοφυλακίου. 

Τους ομιλητές συντόνισε ο νικητής του 1ου Βραβείου Δημοσιογραφικής Αριστείας της Citi στην Ελλάδα, κος Γιάννης Παλαιολόγος.

Το Citigold Personal Banking, αποτελεί ένα σύνολο υπηρεσιών υψηλής ποιότητας που συνδυάζει διεθνείς προτάσεις συμβουλευτικών παροχών για τη διαχείριση της περιουσίας με την τεχνογνωσία της Citibank, ενός από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς στον κόσμο, ανταμοιβή με ειδικές τιμές, παροχή υπηρεσιών και υποστήριξη σε όλο τον κόσμο, αποκλειστικά προνόμια και προτεραιότητα στην  εξυπηρέτηση. Το Citigold απευθύνεται σε πελάτες με συνολική τραπεζική σχέση τουλάχιστον 100.000 ευρώ.

 
 

 

 

 
ασφάλεια  | απασχόληση @ citibank  |  English

Citibank.gr


Εχεμύθεια
Όροι και επισημάνσεις
Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων Ηνωμένου Βασιλείου
© Copyright 2005 Citicorp

ΚΑΡΤΕΣ TΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ