προφίλ εχεμύθεια citibank.com
sign on δελτία τύπου εταιρική κοινωνική ευθύνη επικοινωνία πίνακας πλοήγησης αρχική σελίδα
Δελτία 2014
Δελτία 2013
Δελτία 2012
Δελτία 2011
Δελτία 2010
Δελτία 2009
Βραβείο Δημοσιογραφικής Αριστείας
Δελτία Τύπου


 

Citibank Investment Forum ΙΙΙ
8 Παγκόσμιοι Επενδυτικοί Οίκοι Μιλούν για τις Διεθνείς Αγορές στην Αθήνα

 

Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2011.

H Citibank παρουσίασε για 3η συνεχή χρονιά τις απόψεις οκτώ κορυφαίων διεθνών Επενδυτικών Οίκων, καθώς και του διεθνούς φήμης αναλυτή της Citigroup, Tobias M. Levkovich, σε 1.000 πελάτες του Citigold Personal Banking της Citibank, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.

Στο 3ο Επενδυτικό Forum της Citibank, οι πελάτες Citigold ενημερώθηκαν κατ’ αποκλειστικότητα για τις μετοχικές αγορές από τον κο Levkovich και για όλες τις βασικές κατηγορίες επενδύσεων από κορυφαία στελέχη των Επενδυτικών Οίκων Invesco, JPMorgan, Franklin Templeton, Pioneer Investments, BlackRock, Schroders, Pictet και Goldman Sachs, οι οποίοι διαθέτουν τα επενδυτικά τους προϊόντα μέσω της Citibank, στα πλαίσια της υπηρεσίας  «Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής».

Η Citibank πρώτη εισήγαγε στην Ελλάδα το 2001 την έννοια της «Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής», μέσω της οποίας οι πελάτες της μπορούν να επιλέξουν από μία ευρεία σειρά επενδυτικών προϊόντων καταξιωμένων Επενδυτικών Οίκων από όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα έχουν πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές. Η Citibank ηγείται της ελληνικής αγοράς στα Αμοιβαία Κεφάλαια, παρέχοντας στους πελάτες της τη μεγαλύτερη ποικιλία επενδυτικών προτάσεων με περισσότερα από 300 διαφορετικά προϊόντα.

Κάνοντας επισκόπηση των Μετοχικών Αγορών, ο κος Tobias M. Levkovich, Managing Director, Strategist, της Citi Investment Research and Analysis, αναφέρθηκε στο «πιστωτικό περιβάλλον των ΗΠΑ, το οποίο υποστηρίζει μια μετριοπαθή οικονομική ανάπτυξη για το 2012 που θα επιτρέψει μία αύξηση κερδών κατά 4% για τις εταιρίες του S&P500 και κάπως παρόμοια κέρδη για τον χρηματιστηριακό δείκτη στις 1375 μονάδες μέχρι το τέλος του 2012. Το πιστωτικό περιβάλλον της Ευρώπης, σε αντιδιαστολή με το αντίστοιχο των ΗΠΑ, είναι περιορισμένο εξαιτίας του αυξημένου κόστους της κρατικής χρηματοδότησης και της ανάγκης διακράτησης κεφαλαίου από τις τράπεζες, που υπονοούν μία βαθύτερη ύφεση από αυτή που προβλέπεται από πολλούς για τον επόμενο χρόνο. Κατά συνέπεια, στη Citi μας ανησυχούν κλάδοι των αγορών των ΗΠΑ που έχουν μεγάλη έκθεση σε ευρωπαϊκές κυκλικές πωλήσεις όπως τα κεφαλαιουχικά αγαθά και τα αυτοκίνητα. Άλλοι παράγοντες που υποστηρίζουν μία εποικοδομητική άποψη για την αγορά μετοχών των ΗΠΑ είναι μεταξύ άλλων η πεσμένη επενδυτική ψυχολογία, οι ελκυστικές εταιρικές αποτιμήσεις και οι μετριοπαθείς προσδοκίες για κέρδη. Στη Citi προτιμούμε τις μετοχές από το χρυσό, δεδομένης μιας έρευνας με χρονικό ορίζοντα 125 έτη, η οποία έδειξε ότι  μόνο σε 6 περιπτώσεις σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα θα έπρεπε κανείς να προτιμήσει τη μια κατηγορία επενδύσεων από την άλλη. Θεωρούμε ότι αυτή η άποψη ενέχει ρίσκο σε ένα περιβάλλον μιας ευρύτερης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και σε συνθήκες εμπορικού προστατευτισμού. Η άποψη μας για την αμερικανική βιομηχανία είναι overweight σε τεχνολογικό hardware, ημιαγωγούς, ασφάλειες, εταιρίες παροχής χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών, υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, τρόφιμα, ποτά και καπνό. Παραμένουμε underweight στις φαρμακευτικές και βιοτεχνολογικές εταιρείες, τα κεφαλαιουχικά αγαθά, στα αυτοκίνητα, στο λογισμικό και τις εταιρίες διαχείρισης ακινήτων.»

Ο Rhett Baughan, Manager of European Strategic Distributors, Invesco Continental Europe, παρουσίασε «ένα επενδυτικό προϊόν που εστιάζει στον αποτελεσματικό έλεγχο του κινδύνου, μέσω ενός μηχανισμού που κατανέμει τα διαθέσιμα κεφάλαια του επενδυτή σε τρεις κατηγορίες επένδυσης: μετοχές, ομόλογα και εμπορεύματα, κατά τέτοιον τρόπο ώστε κάθε κατηγορία επένδυσης να συνεισφέρει το ίδιο στο συνολικό κίνδυνο του χαρτοφυλακίου».

Η Olivia Mayell, managing director, Ηead of Client Portfolio Management Team, Global Multi-Asset Group, JPMorgan Asset Management ανέδειξε «τα πλεονεκτήματα ενός επενδυτικού προϊόντος που στοχεύει στην διατήρηση του κεφαλαίου του επενδυτή μακροπρόθεσμα, μέσω της εφαρμογής μιας πειθαρχημένης προσέγγισης στον έλεγχο του επενδυτικού κινδύνου».

Η Elsa Goldberg, Vice President & Senior Product Manager, Global Fixed Income Strategies, Franklin Templeton Investments αναφέρθηκε «στις ευκαιρίες επένδυσης στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων, που προκύπτουν από την απόκλιση ρυθμών ανάπτυξης μεταξύ ανεπτυγμένων και αναδυόμενων αγορών. Κατά την άποψη του οίκου οι επενδύσεις σε ομόλογα προσφέρουν ιστορικά ικανοποιητικές αποδόσεις με χαμηλή μεταβλητότητα».

Ο Alessandro Giuli Rosselmini Gualandi, Sales Manager, Distribution Wholesales, Pioneer Investments, παρουσίασε την επενδυτική τους πρόταση στο χώρο των μετοχικών επενδύσεων στην Ευρώπη, αναφέροντας ότι «παρά την αρνητική ειδησεογραφία και την άσχημη ψυχολογία των επενδυτών, η επένδυση σε ποιοτικές ευρωπαϊκές εταιρίες με καλά θεμελιώδη και παγκόσμια έκθεση στις αναδυόμενες αγορές, είναι πιθανόν να υπεραποδώσει το επόμενο διάστημα, δεδομένης και της χαμηλής αποτίμησης των μετοχών αυτών».

Ο Nick Nefouse, Director & Product Specialist, member of the Global Equity team, Fundamental Equity division, BlackRock Portfolio Management Group, εστίασε σε στρατηγικές μετοχικού εισοδήματος, αναφέροντας ότι «το τρέχον οικονομικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από χαμηλά επιτόκια, χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και πληθωρισμού ευνοεί στρατηγικές που εστιάζουν σε μετοχές με υψηλή μερισματική απόδοση».

Η Λυδία Μαλάκη, Director for Central Eastern Europe and the Mediterranean (CEEMED), Schroders, εστίασε «σε μια πρωτοποριακή στρατηγική προσομοίωσης επενδυτικών κεφαλαίων τύπου hedge funds, αλλά σε καθεστώς αυξημένης διαφάνειας, ελέγχου και εποπτείας, τύπου ευρωπαϊκής οδηγίας UCITS III που χαρακτηρίζει τις σύγχρονες συλλογικού τύπου επενδύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Paolo Paschetta, Head of Retail Distribution for Italy & Greece, Pictet, παρουσίασε τη δική της επενδυτική πρόταση στο χώρο των ομολογιακών επενδύσεων αναδυόμενων οικονομιών σε τοπικό νόμισμα, θεωρώντας «ελκυστικές τέτοιου είδους τοποθετήσεις εξαιτίας των δυνατών ρυθμών ανάπτυξης των οικονομιών αυτών, των χαμηλών επιπέδων χρέους, και των αποτελεσματικών πολιτικών που ακολουθούν οι νομισματικές τους αρχές στην καταπολέμηση του πληθωρισμού».

Ο Anthony Catachanas, Head of Third Party Distribution Greece, Cyprus & UK, Goldman Sachs Asset Management, παρουσίασε την πρόταση της εταιρείας στο χώρο των ‘Επόμενων 11’ Αναδυόμενων Αγορών (Τουρκία, Αίγυπτος, Νιγηρία,  Β. Κορέα, Μεξικό,  κλπ) επισημαίνοντας τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στις περιοχές αυτές λόγω της πληθυσμιακής αύξησης και της αυξανόμενης κατανάλωσης.

Το Citigold Personal Banking αποτελεί ένα σύνολο υπηρεσιών υψηλής ποιότητας που συνδυάζει διεθνείς λύσεις διαχείρισης περιουσίας με την τεχνογνωσία της Citibank, ενός από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς στον κόσμο, ανταμοιβή με ειδικές τιμές, παροχή υπηρεσιών και υποστήριξη σε όλο τον κόσμο, αποκλειστικά προνόμια και προτεραιότητα στην  εξυπηρέτηση. Το Citigold απευθύνεται σε πελάτες με συνολική τραπεζική σχέση τουλάχιστον 100.000Ευρώ.

ΤΕΛΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες:
Citibank: Μανίνα Μενιδιάτη & Μαριλένα Μάκρη, τηλ.:210-8186274 & 210-8186408, e-mail: maria.s.menidiati@citi.com , marilena.makri@citi.com
Hill&Knowlton: Κωνσταντίνα Μήλα & Κέλλυ Κουφοπούλου, τηλ.:210-628 1800,
e-mail: cmila@hillandknowlton.com , Kelly.Koufopoulou@hillandknowlton.com

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ

Citibank
Η Citibank εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1964 αρχικά για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Ναυτιλιακού και του Τομέα των Μεγάλων Επιχειρήσεων (Corporate). Τη δεκαετία του ’80 ξεκίνησε η επέκταση στη Λιανική Τραπεζική.  Σήμερα διατηρεί ηγετική θέση στη χώρα στους τομείς: Κάρτες, Citigold Personal Banking, Παγκόσμιες Υπηρεσίες Συναλλαγών, Θεματοφυλακή, Ανάδοχοι ελληνικών ομολόγων, Αγορές Συναλλάγματος, Εμπορευμάτων και Παραγώγων. H Citibank διαθέτει 41 καταστήματα στην ελληνική αγορά. Για επιπλέον πληροφορίες: www.citibank.gr  
Citi
Η μητρική εταιρεία Citi αποτελεί ηγετικό οργανισμό χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο με 200 εκατομμύρια πελάτες και παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες. Η Citi παρέχει μία ευρεία σειρά χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της λιανικής τραπεζικής και των πιστωτικών, εταιρικών, επενδυτικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών θεματοφυλακής, παγκοσμίων συναλλαγών και διαχείρισης κεφαλαίου για ιδιώτες, εταιρείες, κυβερνήσεις και οργανισμούς. Για επιπλέον πληροφορίες: www.citigroup.com.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Οι πληροφορίες και οι απόψεις που περιλαμβάνονται στο παρόν έντυπο παρέχονται από την Citibank International plc, η οποία εποπτεύεται από την Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου (Financial Services Authority), την Τράπεζα της Ελλάδος και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. To παρόν έντυπο έχει πληροφοριακό και μόνο σκοπό και σε καµία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για αγορά, διακράτηση ή πώληση μετοχών ή άλλων κινητών αξιών. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, η Citibank δεν εγγυάται ούτε φέρει ευθύνη για την πληρότητα και ακρίβεια τους. Όλες οι εκφερόµενες απόψεις και εκτιμήσεις που αναφέρονται στο παρόν έντυπο αποτελούν προσωπικές απόψεις των αντίστοιχων αναλυτών, οι οποίοι απασχολούνται και αμείβονται από τις εταιρείες του ομίλου της Citigroup. Οι αναλυτές βεβαιώνουν ότι οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις ή απόψεις οι οποίες αναφέρονται από τους ίδιους στο παρόν δεν ήταν, είναι, και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι άµεσα ή έµµεσα συνδεδεμένες µε την καταβολή αμοιβής από τρίτον. Κατά την σύνταξη και δημοσίευση του παρόντος τηρήθηκαν οι εσωτερικοί κανονισμοί της Citibank για την πρόληψη και αποφυγή συγκρούσεων συμφερόντων. Η Citibank, επίσης, διαβεβαιώνει ότι συμμορφώνεται µε τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς για την χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών και την αποτροπή πράξεων χειραγώγησης της αγοράς.
Οι εκτιμήσεις που παρατίθενται σε αυτό το έντυπο πρέπει να διαβάζονται µε προσοχή. Οι τυχόν προβαλλόμενες επενδύσεις υπόκεινται σε κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης και ενδεχόμενης απώλειας του αρχικώς επενδυμένου κεφαλαίου. Οι επενδυτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι απόψεις και τυχόν εκτιμήσεις που αναφέρονται στο παρόν έντυπο επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες, όπως ενδεικτικά τον πληθωρισμό, το ύψος των επιτοκίων, το οικονομικό περιβάλλον, την κατάσταση της αγοράς και άλλα ειδικά εταιρικά γεγονότα. Οι επενδυτές πρέπει να αναζητήσουν ανεξάρτητη συμβουλευτική υποστήριξη πριν προβούν σε κάποια συναλλαγή, και να έχουν προσδιορίσει και κατανοήσει πλήρως τυχόν κινδύνους (άμεσους ή έμμεσους) που σχετίζονται με αυτά τα προϊόντα ή συναλλαγές, καθώς επίσης και κάθε άλλο νομικό, φορολογικό, λογιστικό ή άλλο ουσιώδη παράγοντα ώστε να επιβεβαιώσουν ότι είναι κατάλληλα για ένα πρόσωπο της δικής τους εμπειρίας, των δικών τους επενδυτικών στόχων, οικονομικών πόρων ή άλλων συναφών περιστάσεων ή κριτηρίων
Οι επενδυτές δεν πρέπει να εκλάβουν το παρόν ως παράγοντα διαμόρφωσης της επενδυτικής επιλογής τους.
Η αναφορά - στο παρόν έντυπο -  απόψεων τρίτων επενδυτικών οίκων παρατίθεται για σκοπούς πληροφόρησης και μόνο και σε καμμία περίπτωση οι απόψεις αυτές δεν πρέπει να εκληφθούν ως προσφορά, συµβουλή ή προτροπή για αγορά, διακράτηση ή πώληση µετοχών ή άλλων κινητών αξιών. Οι απόψεις των τρίτων επενδυτικών οίκων ενδέχεται να μην συμφωνούν με τις απόψεις της Citi και δεν αποτελούν προτάσεις της Citi ή των θυγατρικών της.
Το έντυπο αυτό απευθύνεται μόνο σε επενδυτές και απαγορεύεται η αναπαραγωγή του, η αντιγραφή του, η επανεκτύπωσή του και η µετάδοσή του για οποιοδήποτε σκοπό χωρίς την άδεια του εκδότη του.

Τα επενδυτικά προϊόντα δεν είναι τραπεζικές καταθέσεις ή υποχρεώσεις της Citibank International plc ή των καταστημάτων και των συνδεδεμένων ή θυγατρικών εταιριών της, ούτε είναι εγγυημένα από αυτές (εκτός εάν ρητά και ειδικά ορίζεται το αντίθετο στην παρούσα), υπόκεινται σε επενδυτικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής απώλειας του αρχικού κεφαλαίου και δεν διασφαλίζονται από το Κράτος ή από κάποιο οργανισμό του.

 

 

 

 
ασφάλεια  | απασχόληση @ citibank  |  English

Citibank.gr


Εχεμύθεια
Όροι και επισημάνσεις
Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων Ηνωμένου Βασιλείου
© Copyright 2005 Citicorp

ΚΑΡΤΕΣ TΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ