προφίλ εχεμύθεια citibank.com
sign on δελτία τύπου εταιρική κοινωνική ευθύνη επικοινωνία πίνακας πλοήγησης αρχική σελίδα
Δελτία 2014
Δελτία 2013
Δελτία 2012
Δελτία 2011
Δελτία 2010
Δελτία 2009
Βραβείο Δημοσιογραφικής Αριστείας
Δελτία Τύπου


 

Citigold Investment Forum

 

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2009.

Εκπρόσωποι οκτώ  εκ των μεγαλύτερων Επενδυτικών Οίκων παγκοσμίως συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα, στα πλαίσια Επενδυτικού Forum που διοργανώθηκε για τους πελάτες της Citibank. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Citigold Personal Banking της Τράπεζας και οι πελάτες της, που έδωσαν δυναμικό παρόν, ενημερώθηκαν κατ’ αποκλειστικότητα για όλες τις βασικές κατηγορίες επενδύσεων από κορυφαία στελέχη των Επενδυτικών Οίκων, μεταξύ των οποίων και τον παγκοσμίου φήμης αναλυτή Mark Mobius.

Η Citibank ηγείται της ελληνικής αγοράς στα Αμοιβαία Κεφάλαια παρέχοντας στους πελάτες της τη μεγαλύτερη ποικιλία επενδυτικών προτάσεων. Αντιπροσωπεύοντας τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους (BlackRock, JPMorgan, Invesco, Goldman Sachs, Pictet, Franklin Templeton, Schroders και MFS) και διαθέτοντας πάνω από 300 Αμοιβαία Κεφάλαια, καλύπτει τις ανάγκες κάθε τύπου επενδυτή.

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία των ομιλιών ανά Επενδυτικό Οίκο:

 

 • BlackRock / Energy & New Energy
 • Sandy Christie, Energy Equity Fund Manager
  Κλασικές Μορφές
  Σύμφωνα με τους αναλυτές της BlackRock, κατά την τελευταία δεκαετία έχει σημειωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο αυξημένη ζήτηση για ενέργεια, λόγω της ανάπτυξης των αναδυόμενων χωρών και κυρίως της Κίνας, η οποία δεν μπόρεσε να ικανοποιηθεί από τα αποθέματα και την επιπλέον παραγωγή πετρελαίου, οδηγώντας έτσι τις τιμές του μαύρου χρυσού σε υψηλά επίπεδα πριν από την κρίση. Η κρίση ώθησε στη μείωση της παραγωγής και στην πτώση των τιμών κατά το 2008. Από το 2009 η κατανάλωση πετρελαίου ανέκαμψε στις αναδυόμενες αγορές και καθώς η ζήτηση για πετρέλαιο θα αυξάνεται, θα δούμε τα αποθέματα πετρελαίου να μειώνονται και την αγορά του να βρίσκεται πάλι σε στενότητα. Με δεδομένα τα παραπάνω και τις φθηνές αποτιμήσεις των ενεργειακών μετοχών, σε επίπεδα της δεκαετίας του 1990, οι τοποθετήσεις στον κλάδο προσφέρουν πολύ καλές μακροπρόθεσμες προοπτικές.

  Νέες Μορφές
  Παρά την πρόσφατη παγκόσμια οικονομική κρίση η ανάπτυξη του κλάδου των Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας συνεχίστηκε κατά το 2009, καθώς οι κυβερνήσεις παγκοσμίως παρείχαν τη στήριξή τους μέσω οικονομικών πακέτων για τις επενδύσεις στον κλάδο. Η αιολική ενέργεια συνεχίζει να είναι η πιο επιτυχής εναλλακτική μορφή ενέργειας λόγω του ανταγωνιστικού της κόστους, της δυνατότητας ανάπτυξης σε μεγάλη κλίμακα και της αφθονίας που βρίσκεται. Τέλος η πρόσφατη νομοθεσία απαιτεί τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, δίνοντας έτσι έμφαση στη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας.  

   

 • JPMorgan / Capital Preservation Products
 • Olivia Mayell, Client Portfolio Manager της JP Morgan Asset Management
  Το JPMorgan Capital Preservation Fund είναι ένα πολλαπλών επενδυτικών κατηγοριών συνολικής απόδοσης Αμοιβαίο Κεφάλαιο, με ενεργητική διαχείριση χαρτοφυλακίου και με εξαιρετικές αποδόσεις σε σχέση με τον δείκτη αναφοράς φέτος. Σε καιρούς με μεγάλη διακύμανση στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές και την αβεβαιότητα που κυριαρχεί για την πορεία τους, κάποιος μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ενδεχόμενες ευκαιρίες που εμφανίζονται διατηρώντας τα χαρακτηριστικά του προφίλ κινδύνου του με την επένδυση σε μια ολοκληρωμένη πρόταση που προσφέρει το Αμοιβαίο Κεφάλαιο Global Capital Preservation της JPMorgan. Έχοντας μέγιστη έκθεση σε μετοχές έως 30%, μπορεί να βελτιστοποιήσει την απόδοσή του, επενδύοντας σε ένα καλάθι μετατρέψιμων ομολόγων με ενσωματωμένα υβριδικά χαρακτηριστικά.

   

 • Invesco / Asian Equities & Asian Infrastructure
 • Gianpaolo Gianneli, Director, Sales
  Τα ισχυρά οικονομικά χαρακτηριστικά των χωρών της Ασίας, η αυξανόμενη τάση αστικοποίησης των χωρών αυτών, τα λιγοστά έργα υποδομών, και οι ενθαρρυντικές κυβερνητικές πολιτικές καθιστούν την περιοχή σε ευνοϊκή θέση για να επωφεληθεί ο επενδυτής από τον κλάδο των υποδομών στο μέλλον.
  Γιατί να επενδύσει κανείς σε μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια της Invesco:

  • με αυτόν τον τρόπο συμμετέχει στην προοπτική ανάπτυξης της περιοχής, την οποία θα ωθήσει η αστικοποίηση και η αύξηση του πληθυσμού
  • λόγω της ευρείας διαφοροποίησης μεταξύ πολλών κλάδων
  • λόγω του πλήθους των επενδυτικών ιδεών και την ποιότητα της επενδυτικής διαχείρισης που προσφέρει η Invesco.

   

 • Goldman Sachs / US Equities
 • Jeniffer Muler, Goldman Sachs Asset Management – Product Specialist

  Η Goldman Sachs πρότεινε 5 βασικούς λόγους γιατί να επενδύσει κανείς στη μετοχική αγορά των ΗΠΑ:

  • το εύρος, το βάθος και τη διασπορά της συγκεκριμένης αγοράς
  • το γεγονός ότι η αμερικανική αγορά θα ωφεληθεί από την ενδεχόμενη ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας
  • τα βελτιούμενα εταιρικά κέρδη
  • την ύπαρξη μεγάλης ρευστότητας παγκοσμίως που είναι σε θέση αναμονής
  • και τέλος τις ελκυστικές αποτιμήσεις των αμερικανικών μετοχών.

   

 • Pictet / Megatrends Investment Opportunities – Thematic Funds
 • Paolo Paschetta, Regional Manager Greece
  Η επενδυτική φιλοσοφία της Pictet υπαγορεύει ότι η βάση για επιτυχημένες επενδύσεις βρίσκονται στον εντοπισμό των μελλοντικών μεγάλων τάσεων, καθώς αυτές οι θεματικές επενδύσεις παρέχουν τη δυνατότητα για μακροχρόνια ανάπτυξη, παρά τις βραχυχρόνιες διακυμάνσεις που μπορεί να παρουσιάζουν. Οι θεματικές επενδύσεις μπορεί να παρέχουν υψηλές αποδόσεις και διαφοροποίηση σε ένα χαρτοφυλάκιο. Έμφαση δίνεται στις επενδύσεις «Καθαρών» Πηγών ενέργειας, όπου ο επενδυτής μπορεί να επωφεληθεί από την παγκόσμια στροφή προς περιβαλλοντολογικά υπεύθυνη χρήση ενέργειας, χαμηλών εκπομπών διοξειδίων του άνθρακα. Στα ίδια πλαίσια η Pictet επικεντρώνεται σε επενδύσεις σχετικά με την αποδοτική ύδρευση και άρδευση του πλανήτη, τη διαχείριση και την ανακύκλωση των υδάτων, προτείνοντάς μας το Αμοιβαίο Κεφάλαιο που επενδύει στο πολυτιμότερο αγαθό του πλανήτη, το Νερό.

   

 • MFS - European Equities
 • Luisa Greselin, Sales Director Europe
  Επενδύσεις στην Ευρώπη πρότεινε η MFS μέσω της φιλοσοφίας της για ενεργή διαχείριση χαρτοφυλακίου. Η MFS δίνει τη δυνατότητα τοποθετήσεων που βασίζονται στα στοιχειώδη οικονομικά στοιχεία των Ευρωπαϊκών εταιρειών αποφεύγοντας δεσμεύσεις σχετικά με το επενδυτικό στυλ, την επιλογή συγκεκριμένων κλάδων και το μέγεθος της κεφαλαιοποίησης. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία τοποθέτησης στις καλύτερες επενδυτικές «ιδέες - ευκαιρίες» σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

   

 • Schroders – Commodities
 • Lydia Malaki, Schroder Investment Management, London
  Η Schroders επεσήμανε ότι οι επενδυτές έχουν την δυνατότητα να κερδίσουν μέσω τοποθετήσεων σε πρώτες ύλες καθώς η εμπιστοσύνη για την παγκόσμια ανάκαμψη αποκαθίσταται και το Αμερικάνικο νόμισμα παραμένει ασθενές. Πάραυτα, αν η οικονομία συνεχίσει να βρίσκεται μακροχρόνια σε δυσμενή κατάσταση υπάρχει η πιθανότητα να δούμε περεταίρω πτώση στις τιμές των πρώτων υλών. Υπάρχουν, όμως όπως τονίστηκε, οι μακροχρόνιες προϋποθέσεις για την αύξηση των τιμών των γεωργικών εμπορευμάτων καθώς υπάρχει πληθυσμιακή έκρηξη, σημαντικές κλιματικές αλλαγές και η αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων των αναπτυσσόμενων χωρών. Κάτω από την ίδια λογική, για την Schroders o Χρυσός φαίνεται ελκυστική τοποθέτηση καθώς τα πραγματικά επιτόκια είναι στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών και επιπλέον το πολύτιμο μέταλλο παραμένει ως μέσω διατήρησης της αξίας σε έναν κόσμο διαρκών νομισματικών διακυμάνσεων.

   

 • Franklin Templeton – Emerging Markets
 • Mark Mobius, Executive Chairman
  Η Franklin Templeton δια μέσου του επικεφαλής της στις επενδύσεις αναδυόμενων αγορών Dr. Mark Mobius, επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που παίζουν αυτές οι οικονομίες στην παγκόσμια ανάπτυξη. Όπως αναφέρθηκε, οι αναδυόμενες αγορές είναι οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες παγκοσμίως και τείνουν να στηρίζονται ολοένα και περισσότερο στην εσωτερική ζήτηση. Ταυτόχρονα, αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς το μεταξύ τους εμπόριο και έτσι εξαρτώνται όλο και λιγότερο από την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Τέλος η αυξανόμενη ζήτηση για πρώτες ύλες σε παγκόσμιο επίπεδο και η βελτίωση των κερδών των εταιρειών στις αναδυόμενες χώρες, είναι ακόμη δύο λόγοι για τους οποίους η FT προτείνει επενδύσεις στις αναδυόμενες αγορές.

   

   

   

   

   
  ασφάλεια  | απασχόληση @ citibank  |  English

  Citibank.gr


  Εχεμύθεια
  Όροι και επισημάνσεις
  Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων Ηνωμένου Βασιλείου
  © Copyright 2005 Citicorp

  ΚΑΡΤΕΣ TΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ