προφίλ εχεμύθεια citibank.com
sign on δελτία τύπου εταιρική κοινωνική ευθύνη επικοινωνία πίνακας πλοήγησης αρχική σελίδα
Δελτία 2014
Δελτία 2013
Δελτία 2012
Δελτία 2011
Δελτία 2010
Δελτία 2009
Βραβείο Δημοσιογραφικής Αριστείας
Δελτία Τύπου


 

Το βραβείο για την «Πλέον Καινοτόμα Τράπεζα στην Κλιματική Αλλαγή» του περιοδικού Banker Magazine απονέμεται στη Citibank.

Η αξία των «Πράσινων» Πρωτοβουλιών της Citi αγγίζει τα 22 δις. δολάρια.

 

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2009.

Η Citibank ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη την βράβευσή της ως την «Πλέον Καινοτόμα Τράπεζα στην Κλιματική Αλλαγή» από το περιοδικό  Banker Magazine, μία καταξιωμένη έκδοση παγκοσμίου κύρους που πραγματεύεται θέματα τραπεζικά και χρηματοοικονομικά.

Το βραβείο έχει μοναδικό χαρακτήρα καθώς επικεντρώνεται κυρίως στην καινοτομία – προϊόντων, δομών και διανομής. Μεταξύ των λόγων που οδήγησαν στην επιλογή της Citibank αναφέρονται η πρωτοποριακή δέσμευση της Τράπεζας να συνδράμει στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής – δέσμευση που αποτιμάται στα περίπου 50 δις. δολάρια, η συνεισφορά της στα πλαίσια του σχεδίου Noble Environmental Power – ένα 15ετές κατασκευαστικό και προθεσμιακού δανεισμού πρόγραμμα ύψους 741 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο πρόγραμμα αιολικής ενέργειας, και η ηγετική θέση που κατέχει η ομάδα διαπραγμάτευσης  Περιβαλλοντικών Προϊόντων της Citibank στην ανάπτυξη νέων δομών στις συναλλαγές καθώς και η εξασφάλιση βιώσιμων περιθωρίων στους αγοραστές και πωλητές σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη ρευστότητα στις τιμές. 

«Είμαστε υπερήφανοι όσο και ιδιαίτερα ευτυχείς για την βράβευσή μας αυτή», δήλωσε ο Sandip Sen, επικεφαλής της Citi Alternative Energy Group. «Η Citi βρίσκεται στην κεφαλή της προσπάθειας προς την κατεύθυνση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας οκτώ χρόνια τώρα, ενώ παραμένουμε πιστοί στην δέσμευσή μας να στηρίζουμε «πράσινα» σχέδια εξοικονόμησης ενέργειας στην αγορά αλλά και στα πλαίσια των δικών μας δραστηριοτήτων. Και αυτό ως προσφορά υπηρεσιών τόσο προς τους πελάτες μας όσο και προς τον κόσμο μας στο σύνολό του καθώς είναι επιχειρηματικά συνετό αλλά και αντιμετωπίζει αυτό που αδιαμφισβήτητα αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο καλείται να λύσει η υφήλιος  - το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.»

Διανύοντας ήδη τον 7ο χρόνο από την καθιέρωσή τους, τα βραβεία Investment Banking Awards του περιοδικού Banker αναγνωρίζουν την σημασία της καινοτομίας στην υποστήριξη των τραπεζών στην εξελικτική τους πορεία προς την εκπλήρωση των νέων απαιτήσεων του κλάδου. Οι νικητές επιλέγονται από μία ομάδα υψηλού επιπέδου ανεξάρτητων κριτών, που ανήκουν στην παγκόσμια επιχειρηματική και χρηματοοικονομική κοινότητα.

Η δέσμευση της Citi να ενσωματώσει στις δραστηριότητές της παγκοσμίως την κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα υφίσταται από μακρού χρόνου. Το Μάιο του 2007, η τράπεζα ανακοίνωσε την ανάληψη μίας 10ετούς διάρκειας και ύψους 50 δις. δολαρίων πρωτοβουλίας στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής μέσω επενδύσεων, χρηματοδοτήσεων και άλλων σχετικών δραστηριοτήτων οι οποίες στηρίζουν την εμπορευματοποίηση και ανάπτυξη της εναλλακτικής ενέργειας και της καθαρής τεχνολογίας σε αγορές σε όλη την υφήλιο. Το 2008, η Citi βοήθησε στην επεξεργασία των Carbon Principals (Αρχές του Διοξειδίου του Άνθρακα), ενός συνόλου νέων και πρωτοπόρων βιομηχανικών προτύπων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα  στη χρηματοδότηση εγκαταστάσεων  παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ.

Πριν από αυτό, η Citi συμμετείχε σε μία ομάδα πρωτοπόρων τραπεζών που συνέταξε τις Equator Principles (Αρχές του Ισημερινού), ένα πλαίσιο αξιολόγησης  και διαχείρισης  της χρηματοδότησης μεγάλων  έργων υποδομής  για την διασφάλιση της επιλογής υγιών περιβαλλοντικών και κοινωνικών πρακτικών. Η Citi έχει επίσης δεσμευτεί δημοσίως να μειώσει τις δικές της εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά ένα ποσοστό ύψους 10% μέχρι το 2011.

Η Citi είναι μέλος του Dow Jones Sustainability World Index (DJSI), και κατετάγη δεύτερη στον τομέα της στη Newsweek’s 2009 Green Rankings – μία περιβαλλοντική αξιολογική διαβάθμιση των πλέων «πράσινων» εταιριών στην Αμερική.

Η Pam Flaherty, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Citi Foundation και Διευθύντρια της Corporate Citizenship, δήλωσε, «η Citi εργάζεται προς την κατεύθυνση υποστήριξης έργων και σχεδίων περιβαλλοντικής βιωσιμότητας οκτώ χρόνια τώρα και έχει ήδη να επιδείξει ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις. Τούτο συνιστά το μέτρο της σοβαρότητας που χαρακτηρίζει τη δέσμευση της Citi ότι το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής δεν θα περάσει σε δεύτερη μοίρα στις τρέχουσες συνθήκες οικονομικής ύφεσης.»

 

Προγράμματα Κλιματικής Αλλαγής 2008

H Citi σημειώνει σημαντική πρόοδο στην κατεύθυνση επίτευξης των στόχων της όσον αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Σήμερα, το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας που αφορά δραστηριότητες περιβαλλοντικού προσανατολισμού αποτιμάται σε ένα ύψος 21.76 δις. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των δεσμεύσεων του 2008 συνολικού ύψους 3.98 δις. δολαρίων. Τα προγράμματα του 2008 περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

  • To NobleEnvironmentPower, το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα πρόγραμμα χρηματοδότησης έργων αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ. Στα πλαίσια αυτού του 15ετούς προγράμματος κατασκευής και χορήγησης προθεσμιακών δανείων, συνολικού ύψους 741 εκατομμυρίων δολαρίων χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή τριών ξεχωριστών αιολικών πάρκων στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Το Noble εκτιμά ότι τα επόμενα 20 χρόνια τα έργα θα εισφέρουν συνολικά 150 εκατομμύρια δολάρια στις τοπικές κοινωνίες όπου είναι εγκατεστημένα και θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια επαρκή για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών περίπου 110.000 σπιτιών ετησίως.
  • Το GreenEnergyCommunityInvestmentFund, των Helio Micro Utility και Citi Community Capital μέσω του οποίου χρηματοδοτήθηκε η παραγωγή 4 megawatts ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας το 2008 επιχορηγώντας την εγκατάσταση ηλιακών ενεργειακών συστημάτων σε εμπορικά κτίρια, συγκροτήματα κατοικιών και εγκαταστάσεις του δημοσίου τομέα στις ΗΠΑ με έμφαση την υποστήριξη υποεξυπηρετούμενων κοινοτήτων.
  • To ProjectGreen, η πρωτοβουλία της Citi που αφορά την ηλεκτρονική ενημέρωση κατάστασης λογαριασμού  σε επιχειρήσεις καταναλωτικές και GTS σε 28 χώρες για την μείωση κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αλλά και της χρήσης υλικών που χρησιμοποιούνται για την εκτύπωση και ταχυδρομική αποστολή των έντυπων καταστάσεων λογαριασμού.

 

 

 

 

 
ασφάλεια  | απασχόληση @ citibank  |  English

Citibank.gr


Εχεμύθεια
Όροι και επισημάνσεις
Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων Ηνωμένου Βασιλείου
© Copyright 2005 Citicorp

ΚΑΡΤΕΣ TΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ