προφίλ εχεμύθεια citibank.com
sign on δελτία τύπου εταιρική κοινωνική ευθύνη επικοινωνία πίνακας πλοήγησης αρχική σελίδα
Δελτία 2014
Δελτία 2013
Δελτία 2012
Δελτία 2011
Δελτία 2010
Δελτία 2009
Βραβείο Δημοσιογραφικής Αριστείας
Δελτία Τύπου


 

Οικονομική Εκπαίδευση για 6.000 μαθητές του Δημοτικού.

 

Αθήνα, 2 Ιουλίου 2009.

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, ολοκληρώθηκε και ο φετινός κύκλος των «μαθημάτων οικονομίας» που πραγματοποιήθηκαν για 5η συνεχή χρονιά σε τάξεις του Δημοτικού, στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικονομικής Εκπαίδευσης, το οποίο υλοποιείται με πρωτοβουλία και υποστήριξη της Citi σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οικονομία: Γνώση με αξία!» παρακολούθησαν συνολικά 6.000 μαθητές από 200 τάξεις σε δημόσια και ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, συμμετείχαν εθελοντικά 60 εργαζόμενοι της τράπεζας επιστρέφοντας με ενθουσιασμό στα θρανία για να υποστηρίξουν το έργο των ειδικά εκπαιδευμένων «ερμηνευτών» του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. Συνολικά, στα 5 χρόνια του Προγράμματος Οικονομικής Εκπαίδευσης «Οικονομία: Γνώση με αξία!» στην Ελλάδα έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 40.000 μαθητές του Δημοτικού σε σχολεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Πάτρας και του Ηρακλείου.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το μοναδικό που υλοποιείται σε δημοτικά σχολεία. Η μελέτη και ο σχεδιασμός του έγινε από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, το οποίο είναι αρμόδιο και για την υλοποίησή του μέσα στις σχολικές τάξεις. Μέσα από το παιχνίδι, τη χρήση αντικειμένων και βιωματικές δράσεις οι μαθητές ανακαλύπτουν πώς λειτουργεί το νοικοκυριό, η αγορά και η οικονομία ενός κράτους. Στόχος των τεσσάρων διαφορετικών προγραμμάτων που διεξάγονται -ανάλογα με την τάξη του Δημοτικού- είναι η εξοικείωση των παιδιών με βασικές οικονομικές έννοιες που επηρεάζουν την καθημερινή τους ζωή, ώστε να εξελιχθούν σε ενημερωμένους πολίτες που αντιλαμβάνονται τις εξελίξεις και διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα οικονομικά τους.

Μέσα στα 5 χρόνια εφαρμογής του προγράμματος φαίνεται ότι τα μαθήματα οικονομίας ενδιαφέρουν τα παιδιά, καθώς και ότι μπορούν να αντιληφθούν αρκετά νωρίς την έννοια του χρήματος. Μέσα από τη συμμετοχή τους στα παιχνίδια ρόλων του Προγράμματος, οι μικροί μαθητές μαθαίνουν να διαχωρίζουν τις «ανάγκες» από τις «επιθυμίες» τους, αναπτύσσουν καταναλωτική συνείδηση και κριτική σκέψη και συνεργάζονται μεταξύ τους για να προτείνουν ιδέες για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας σε επίπεδο κρατών, στο αντίστοιχο παιχνίδι ρόλων.

Η Citi θα εξακολουθήσει την ενίσχυση της Οικονομικής Εκπαίδευσης και για τον επόμενο 6ο χρόνο, βάσει της 10ετούς δέσμευσης της Τράπεζας σε διεθνές επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο για το 2008 επενδύθηκαν συνολικά 28 εκατ. Δολάρια ΗΠΑ σε προγράμματα σε 73 χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα. 

 

 

 

 

 
ασφάλεια  | απασχόληση @ citibank  |  English

Citibank.gr


Εχεμύθεια
Όροι και επισημάνσεις
Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων Ηνωμένου Βασιλείου
© Copyright 2005 Citicorp

ΚΑΡΤΕΣ TΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ