εχεμύθεια
sign on επικοινωνία πίνακας πλοήγησης αρχική σελίδα
 
Σημαντική Ενημέρωση σχετικά με τα πλαστά ηλεκτρονικά μηνύματα (email)

 

Τους τελευταίους μήνες εστάλησαν αρκετά "πλαστά" ηλεκτρονικά μηνύματα (email messages) από άγνωστες πηγές σε τυχαία επιλεγμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις (email) στο Διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το λογότυπο της Citibank. Ορισμένοι από τους παραλήπτες πιθανόν να ανήκουν σε πελάτες της Τράπεζας. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα "φαίνονται" ότι προέρχονται από τη Citibank με διάφορα θέματα όπως «Your Checking Account at Citibank» ή "Private message from Citibank" ή "Citibank  E-Mail Verification" και ζητούν από τον παραλήπτη να πληκτρολογήσει μερικούς ή όλους τους αριθμούς της Citicard ή της πιστωτικής κάρτας του και τον προσωπικό κωδικό του (PIN), ώστε να μην ακυρωθεί κάποιος λογαριασμός του ή παραπέμπουν σε πλαστό παράθυρο και ζητούν προσωπικά στοιχεία του παραλήπτη. 

Η Citibank είναι ένας από τους παγκόσμιους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς που έγινε στόχος από μία ομάδα μη εξουσιοδοτημένων χρηστών στο Διαδίκτυο. Η Citibank εκφράζει τη λύπη της για την ενόχληση και τη σύγχυση που μπορεί να προξένησε αυτό το πλαστό μήνυμα στους παραλήπτες του (πελάτες της και μη) και δηλώνει ότι συνεργάζεται με τις αρχές ασφαλείας για τη διαλεύκανση του περιστατικού. 

Η Citibank δεν ζητά από τους πελάτες της να παρέχουν πληροφορίες με παρόμοιο τρόπο και συνιστά στους παραλήπτες των μηνυμάτων να τα διαγράψουν αμέσως.

Τέλος βεβαιώνει ότι τόσο τα ηλεκτρονικά συστήματα του ομίλου Citigroup όσο και οι βάσεις δεδομένων της δεν έχουν εκτεθεί σε μη εξουσιοδοτημένους χρήστες.

Εάν είστε πελάτης της Citibank παρακαλούμε να καλέστε στο Citiphone Banking στα τηλέφωνα 210-929.0000 ή 801.11.12484 για περισσότερες πληροφορίες ή βοήθεια.

 

Γενικές οδηγίες προφύλαξης στο Διαδίκτυο:

  • Εάν λάβατε το ηλεκτρονικό μήνυμα με τα θέματα που αναφέρονται παραπάνω μην το απαντάτε, και διαγράψτε το αμέσως.
  • Να είστε προσεκτικοί σε περιπτώσεις που λαμβάνετε παρόμοια ηλεκτρονικά μηνύματα από άγνωστους αποστολείς. Μην «ανοίγετε» τα ηλεκτρονικά μηνύματα που προέρχονται από άγνωστες και μή έγκυρες διευθύνσεις.
  • Μην απαντάτε σε μηνύματα που σας ζητούν προσωπικές και εμπιστευτικές πληροφορίες πριν βεβαιωθείτε για την εγκυρότητα του αποστολέα τους.
  • Εξετάζετε με προσοχή πριν κάντε κλίκ σε συνδέσμους Internet (links) που συμπεριλαμβάνονται σε ηλεκτρονικά μηνύματα.
  • Μην στέλνετε εμπιστευτικές ή προσωπικές πληροφορίες στο Internet παρά μόνον όταν η μετάδοσή τους είναι κρυπτογραφημένη (αποδεικνύεται με το σύμβολο της κλειστής κλειδαριάς στο κάτω μέρος του προγράμματος πλοήγησης - browser).
  • Κρατείστε το PIN σας αυστηρά προσωπικό και μυστικό. Απομνημονεύστε το και μην το σημειώνετε γραπτώς. Αν υποψιάζεστε οτι το γνωρίζει κάποιος άλλος. αλλάξτε το αμέσως. Η αλλαγή αυτή μπορεί να γίνει από τα ΑΤΜ που βρίσκονται στα καταστήματά μας ή μέσα από το Citibank Online. Προτιμήστε διαφορετικό κωδικό από τον Τηλεφωνικό Προσωπικό Κωδικό σας που χρησιμοποιείτε για την εξυπηρέτησή σας από το Citiphone Banking.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας την τελευταία έκδοση του λογισμικού για την προστασία από ιούς (antivirus)
  • Εάν έχετε εγκατεστημένο τα λειτουργικό Windows XP στον υπολογιστή σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το Internet Connection Firewall στη σύνδεση Internet σας.

 

 
 
ασφάλεια  |  English

Citibank.gr
H Citibank International Plc μεταβίβασε τις εργασίες του κλάδου λιανικής τραπεζικής Ελλάδος στην Alpha Τράπεζα Α.Ε.
Τα σήματα της Citibank χρησιμοποιούνται προσωρινά δυνάμει άδειας χρήσης.

Εχεμύθεια
Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδυτικών Υπηρεσιών
© Copyright 2005 Citicorp

ΚΑΡΤΕΣ TΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ