εχεμύθεια
sign on επικοινωνία πίνακας πλοήγησης αρχική σελίδα
 
Συχνές ερωτήσεις

 

Τι είναι οι υπηρεσίες Verified by Visa / MasterCard SecureCode;
Οι υπηρεσίες Verified by Visa / MasterCard SecureCode (ανάλογα με τον τύπο της κάρτας σας) αποτελούν τις υπηρεσίες που προστατεύουν την ασφάλεια των πληρωμών που πραγματοποιείτε μέσω διαδικτύου με την πιστωτική σας κάρτα Citibank. Ένας προσωπικός κωδικός προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στις συναλλαγές μέσω διαδικτύου, προστατεύοντας σας ακόμα περισσότερο από το ενδεχόμενο δόλιας και μη εξουσιοδοτημένης χρήσης της κάρτας σας.

Πώς μπορώ να εγγραφώ/ενεργοποιήσω τις υπηρεσίες Verified by Visa / MasterCard SecureCode?
Κατά την πρώτη σας αγορά μέσω διαδικτύου, αρχικά θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας απαντώντας σε κάποιες ερωτήσεις ασφαλείας (η εχεμύθεια ως προς τις πληροφορίες αυτές εξασφαλίζεται μέσω της ασφάλειας που παρέχει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα), ενώ στη συνέχεια θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν προσωπικό κωδικό. Θυμηθείτε να προστατεύετε τον προσωπικό σας κωδικό και να τον κρατάτε μυστικό.

Εφόσον έχετε ενεργοποιήσει την υπηρεσία Verified by Visa ή MasterCard SecureCode στην κάρτα σας, κάθε φορά που πραγματοποιείτε αγορές στα συμβεβλημένα διαδικτυακά καταστήματα, θα σας ζητείται και ο προσωπικός σας κωδικός. Έτσι θα επιβεβαιώνεται ότι είστε ο εξουσιοδοτημένος κάτοχος της κάρτας και η πληρωμή σας θα μπορεί να πραγματοποιηθεί. Ο έμπορος που πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας, δεν μπορεί να δει τον προσωπικό σας κωδικό.

Γιατί πρέπει να παρέχω προσωπικά στοιχεία κατά τη διαδικασία ενεργοποίησης;
ΜΟΝΟ κατά τη διάρκεια της συναλλαγής στο διαδίκτυο θα σας ζητηθεί από τις Υπηρεσίες Verified by Visa & MasterCard SecureCode να δώσετε προσωπικές πληροφορίες. Τα προσωπικά στοιχεία που παρέχετε (ονοματεπώνυμο, Τ.Κ., ημερομηνία γέννησης) αντιπαραβάλλονται  με αυτά που έχετε ήδη δώσει στην τράπεζα, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι είστε ο πραγματικός κάτοχος της κάρτας. Επιπρόσθετα, δίνοντας και τα στοιχεία της κάρτας (CVV, ημερομηνία λήξης) που θα σας ζητηθούν, πιστοποιείται ότι πραγματικά κρατάτε την ίδια κάρτα με αυτή που έχει ενεργοποιηθεί.

Παρακαλώ σημειώστε ότι η Citibank δεν ζητά ποτέ από τους πελάτες της να παρέχουν προσωπικές πληροφορίες μέσω e-mail και άλλων συναφών τρόπων. Για περαιτέρω πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας σχετικά με την Ασφάλεια στο INTERNET.

Με ποιόν τρόπο με προστατεύουν οι υπηρεσίες Verified by Visa / MasterCard SecureCode;
Δημιουργείτε έναν προσωπικό κωδικό που μόνον εσείς γνωρίζετε. Δίνοντας τον σωστό προσωπικό κωδικό σε κάθε διαδικτυακή σας πληρωμή, επιβεβαιώνεται ότι είστε ο εξουσιοδοτημένος κάτοχος της κάρτας και μόνο τότε μπορεί να ολοκληρωθεί η συναλλαγή σας.

Η υπηρεσία αυτή καταγράφει ‘cookies’ στον υπολογιστή μου;
Όχι, η υπηρεσία χρησιμοποιεί μόνον ‘cookies συνδιάλεξης’, που καταγράφονται στον υπολογιστή σας προσωρινά και διαγράφονται αυτόματα όταν ολοκληρώνετε ή διακόπτετε τη σύνδεση.

Πώς λειτουργούν οι υπηρεσίες Verified by Visa / MasterCard SecureCode;
Πρέπει πρώτα να εγγραφείτε στις υπηρεσίες αυτές. Αν μετά θελήσετε να πραγματοποιήσετε μια πληρωμή μέσω διαδικτύου σε κατάστημα που συμμετέχει σε αυτή την υπηρεσία, θα σας ζητηθεί ο προσωπικός σας κωδικός. Αφού πληκτρολογήσετε το σωστό προσωπικό κωδικό, η Citibank θα στείλει αυτόματα εξουσιοδότηση στο διαδικτυακό κατάστημα και η πληρωμή σας θα ολοκληρωθεί. Αυτή η διαδικασία προστατεύεται πλήρως και παραμένει αόρατη στο διαδικτυακό κατάστημα.

  • Στην περίπτωση που ο προσωπικός σας κωδικός είναι ο σωστός, η Citibank θα επιβεβαιώσει αυτόματα ότι είστε ο εξουσιοδοτημένος κάτοχος της κάρτας και η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί.
  • Αν πληκτρολογήσετε λάθος προσωπικό κωδικό τρεις (3) φορές, θα σας ζητηθεί να ταυτοποιηθείτε πάλι μέσω ερωτήσεων ασφαλείας και να δημιουργήσετε νέο προσωπικό κωδικό. Αν κλειδωθεί η πρόσβασή σας θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία εγγραφής από την αρχή.

Πώς πρέπει να χρησιμοποιώ τον προσωπικό μου κωδικό;
Όταν θέλετε να πραγματοποιήσετε μια αγορά σε διαδικτυακό κατάστημα που συμμετέχει σε αυτές τις υπηρεσίες με την πιστωτική σας κάρτα Citibank, θα ανοίξει ένα παράθυρο που θα σας ζητάει τον προσωπικό σας κωδικό. Αφού ελέγξετε τα στοιχεία της αγοράς σας, και αφού έχετε πιστοποιήσει ότι το προσωπικό σας μήνυμα είναι σωστό, απλώς πληκτρολογήστε τον προσωπικό σας κωδικό για να ολοκληρώσετε την αγορά σας.

Σε περίπτωση που ξεχάσω τον προσωπικό μου κωδικό για τις υπηρεσίες Verified by Visa / MasterCard SecureCode, τι μπορώ να κάνω;
Στο παράθυρο όπου σας ζητάνε να δώσετε τον προσωπικό σας κωδικό, κάντε κλικ στο «ξεχάσατε τον προσωπικό σας κωδικό;». Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε ξανά τα στοιχεία σας απαντώντας στις ερωτήσεις ασφαλείας και τότε μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο προσωπικό κωδικό.

Πώς μπορώ να αλλάξω τον προσωπικό μου κωδικό για τις υπηρεσίες Verified by Visa / MasterCard SecureCode;
Στο παράθυρο όπου σας ζητάνε να δώσετε τον προσωπικό σας κωδικό, κάντε κλικ στο «ξεχάσατε τον προσωπικό σας κωδικό;». Η επιλογή αυτή σας δίνει τη δυνατότητα να καταχωρήσετε νέο προσωπικό κωδικό (αφού επιβεβαιώσετε ξανά τα στοιχεία σας απαντώντας στις ερωτήσεις ασφαλείας).

Τι είναι το Προσωπικό Μήνυμα;
Το προσωπικό μήνυμα είναι ένα μήνυμα που πρέπει να δώσετε όταν δημιουργείτε τον προσωπικό σας κωδικό. Κάθε φορά που πραγματοποιείτε μια αγορά στο διαδίκτυο θα ανοίγει ένα παράθυρο όπου πρέπει να δώσετε τον προσωπικό σας κωδικό. Επίσης, στο παράθυρο αυτό εμφανίζεται το προσωπικό σας μήνυμα. Το προσωπικό σας μήνυμα αποτελεί την εγγύηση σας ότι επικοινωνείτε με τη Citibank.
Αν το Προσωπικό Μήνυμα που εμφανίζεται στο παράθυρο δεν είναι το σωστό, τότε μη δώσετε τον προσωπικό σας κωδικό και ενημερώστε το CitiPhone στο 210 92 90 100.

Πώς μπορώ να αλλάξω το Προσωπικό μου Μήνυμα;
Κάντε κλικ στο «ξεχάσατε τον προσωπικό σας κωδικό;» στο παράθυρο που ανοίγει να ζητήσει τον προσωπικό σας κωδικό. Η επιλογή αυτή σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε νέο προσωπικό μήνυμα (αφού επιβεβαιώσετε ξανά τα στοιχεία σας απαντώντας στις ερωτήσεις ασφαλείας).  

Τι πρέπει να κάνω στην περίπτωση που δεν ανοίξει το Verified by Visa / MasterCard SecureCode παράθυρο για κάποια αγορά μέσω διαδικτύου που θέλω να πραγματοποιήσω;
Μπορείτε να προβείτε στις ακόλουθες ενέργειες:

  • Ελέγξετε αν το διαδικτυακό κατάστημα συμμετέχει στις υπηρεσίες Verified by Visa / MasterCard SecureCode.
  • Ελέγξετε αν οι ρυθμίσεις του υπολογιστή σας μπλοκάρουν το άνοιγμα πρόσθετων παραθύρων (pop-ups). Αν χρειαστεί, απενεργοποιήσετε για τη συγκεκριμένη σελίδα τις σχετικές ρυθμίσεις για τα pop-ups.

Πως μπορώ να δω το ιστορικό των συναλλαγών που έχω πραγματοποιήσει με τις υπηρεσίες Verified by Visa / MasterCard SecureCode?
Μέσω του Citibank Online, καθώς και στο μηνιαίο λογαριασμό της κάρτας σας, μπορείτε να δείτε όλες τις συναλλαγές που έχετε πραγματοποιήσει με την κάρτα σας.

Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι ο αριθμός της πιστωτικής μου κάρτας δε θα χρησιμοποιηθεί λαθραία;
Οι πληρωμές σας μέσω διαδικτύου σε εμπόρους του διαδικτύου που συμμετέχουν εξασφαλίζονται από τις υπηρεσίες Verified by Visa / MasterCard SecureCode. Με τον προσωπικό σας κωδικό, επιβεβαιώνετε ότι εσείς είστε ο νόμιμος κάτοχος της κάρτας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή σας. Η διαδικασία αυτή είναι ασφαλής για εσάς και αόρατη για τον έμπορο.

Με ποιον πρέπει να επικοινωνήσω όταν κάτι δεν πάει καλά και πιστεύω πως η συναλλαγή μου έχει επαναληφθεί;
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το CitiPhone όλο το 24ωρο στο 210 92 90 100.

Με ποιον πρέπει να επικοινωνήσω όταν πιστεύω πως η κάρτα μου χρησιμοποιήθηκε δόλια;
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το CitiPhone όλο το 24ωρο στο 210 92 90 100.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τις υπηρεσίες Verified by Visa / MasterCard SecureCode σε οποιονδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή;
Ναι, μπορείτε, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποιο ειδικό λογισμικό. Μπορείτε πάντα να πληρώνετε μέσω διαδικτύου με τον προσωπικό σας κωδικό και να απολαμβάνετε την ασφάλεια που σας προσφέρουν οι υπηρεσίες Verified by Visa / MasterCard SecureCode.

Πού μπορώ να πληρώνω μέσω διαδικτύου με τις υπηρεσίες Verified by Visa / MasterCard SecureCode;
Όλο και περισσότερα καταστήματα δηλώνουν συμμετοχή στο Verified by Visa / MasterCard SecureCode κάθε μέρα. Κάντε κλικ
εδώ για να δείτε τον κατάλογο των καταστημάτων του διαδικτύου που συμμετέχουν στην υπηρεσία Verified by Visa κι εδώ για την υπηρεσία MasterCard SecureCode.

 

‹ Επιστροφή


 
 
Citibank Online
 
ασφάλεια  |  English

Citibank.gr
H Citibank International Plc μεταβίβασε τις εργασίες του κλάδου λιανικής τραπεζικής Ελλάδος στην Alpha Τράπεζα Α.Ε.
Τα σήματα της Citibank χρησιμοποιούνται προσωρινά δυνάμει άδειας χρήσης.

Εχεμύθεια
Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδυτικών Υπηρεσιών
© Copyright 2005 Citicorp

ΚΑΡΤΕΣ TΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ